ÇAÇOY ve Ç'engel Kafe kursları yeni mezunlarını verdi

ÇAÇOY ve Ç'engel Kafe kursları yeni mezunlarını verdi

Çankaya Belediyesi'nin fiziksel ve bedensel engelli bireylerin mesleki eğitim almaları ve istihdama katılmaları için hayata geçirdiği ahşap çocuk oyuncağı yapım kursu ÇAÇOY ve hizmet sektöründe çalışacak garsonların yetiştirildiği Ç'engel Kafe kursları yeni mezunlarını verdi.

Belediyenin İş-Kur ile ortaklaşa yürüttüğü proje sonrası eğitimlerini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Belde ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Kökver'den aldı. Ailelerin de katıldığı mezuniyet gecesinde engelli bireyler, başarmanın mutluluğunu dolu dolu yaşadılar. Engelliler eğitim dönemleri boyunca aldıkları drama, resim ve müzik eğitimleri kapsamında çeşitli gösteriler sundu.

Tören öncesi kısa bir konuşma yapan Kökver, "Sizlerin başaracağını biz biliyorduk, ailelerinize ve bizlere bu mutluluğu yaşattığınız için teşekkür ediyoruz. Çankaya Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız." dedi.

MEZUN SAYISI 223'E ULAŞTI

Onu Çengel Kafe, 20'si ÇAÇOY'da eğitim alan zihinsel ve bedensel engelli gençler 6 ay boyunca önce teorik sonra pratik eğitim aldılar. Her 2 kursun öğrencilerine ayrıca sosyal rehabilitasyonu amaçlayan müzik, tiyatro, resim dersleri de verildi. ÇAÇOY altıncı dönem kursiyerlerini, Ç'engel Kafe'nin ise beşinci dönem kursiyerlerini mezun ederken, bugüne kadar eğitim alanların sayısı da 223'e ulaştı.
CİHAN
<< Önceki Haber ÇAÇOY ve Ç'engel Kafe kursları yeni mezunlarını verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER