'Cadı avı' bakın kimlere uzandı

Siirt ve Denizli’de düzenlenen ‘nefret operasyonunun hedefi bu sefer AKP’li eski belediye başkanı ile belediye başkan adayı oldu.

'Cadı avı' bakın kimlere uzandı

İlk olarak Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve AK Parti Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Adem Oklu gözaltına alındı. Oklu, siyasi sürecin ‘cemaat’ söylentilerinin etkisiyle yaptığı başarılı çalışmalar bir anda yok sayıldı. Oklu, 2004 yılından 2007 yılına kadar Denizli Orman Bölge Müdürlüğü görevi yapmıştı. 2007 yılında Orman Bölge Müdürlüğü görevinin yanı sıra Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne atandı. 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla üçlü kararnameyle Orman Genel Müdür Yardımcılığı’na atanan Oklu, Denizli’yi çok sevdiğinden dolayı makamı kabul etmeyerek İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ni sürdürdü. Oklu, Denizli’nin büyükşehir olmasının ardından kurulan Merkezefendi ilçesine 2014 yılında belediye başkan aday adayı oldu. Oklu’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde her Denizli’ye gelişinde ziyaret ettiği bir çok okulun yanı sıra Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni de yaptıran hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu da adaylığının açıklandığı toplantıya katılarak destek vermişti. Oklu’nun yanı sıra İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde 8 kamu görevlisi de gözaltına alındı.

Siirte de AK Parti Eski İl Başkanı Nihat Yumuk’un da aralarında bulunduğu 4 kişi akşam saatlerinde gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bilgisayar kayıtlarına el konuldu.

Salih Kapusuz’un yeğeni de alındı

Sözde ‘pararlel’ safsatasıyla sürdürülen operasyonlar kapsamında dün toplam 9 ilde 86 kişi gözaltına alını, 14 kişi de tutuklandı. Ankara merkezli 6 ilde 30 hayırsever gözaltına alındı. Hayırseverler arasında AKP eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Milletvekili Salih Kapusuz’un yeğeni F.K.’nın da bulunduğu belirtildi. Başkent’te düzenlenen ayrı bir operasyonda ise 4’ü polis 6 kişi gözaltına alındı. Denizli’de 8, Iğdır’da 6, Erzurum’da 12, Hatay’da 14 kişi gözaltına alındı. Mersin’de hayırseverlere yapılan operasyonlarda ise gözaltına alınan 50 kişiden 10’u tutuklandı, 40’ı serbest bırakıldı. Siirt merkezli Denizli, Gaziantep, Çorum, Diyarbakır ve Hatay’daki bir başka operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 2’si tutuklandı. Isparta’da ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 kişi savcının itirazı üzerine tutuklandı.

<< Önceki Haber 'Cadı avı' bakın kimlere uzandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER