Cadı avı kutsal değerlerimize de uzandı

Sivil toplum kuruluşlarına yönelik cadı avında inanılması güç bahanelerle suç uydurulmaya başlandı.

Cadı avı kutsal değerlerimize de uzandı

Balıkesir’de eğitim derneğinde bulunan sadaka kutusu suç unsuru kabul edildi. Derneğin diğer suçu ise Peygamber Efendimiz’in hayatını okuma kampanyasına yaptığı katkılar.

Hizmet Hareketi ile ilişkili olduğu gerekçesiyle sivil toplum örgütlerini hedef alan cadı avı vicdan ve hukuk katliamını giderek derinleştiriyor.


Eğitim yuvaları ve yardım kuruluşlarının basıldığı son il olan Balıkesir’de suç olarak gösterilen faaliyetler şaşkına uğrattı. Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği’ne yapılan baskında bir dernek üyesinin evden getirdiği saksılı bir çiçeği satıp bağışta bulunması suç unsuru olarak görüldü. Derneğin “Herkes Onu Okuyor” etkinliğine katkıları da evrak eksikliği kapsamında değerlendirildi.

MAKUL ŞÜPHE GEREKÇESİ

Derneğe yönelik baskına gerekçe yapılan delillerden birinin de “sadaka kutusu” olduğu ortaya çıktı. Dernek avukatı Semih Demir olayı şöyle anlattı:

“Dernekler Masası yetkilileri inceleme yaparken binada bir adet kutu buluyor. Sadaka kutusu olabileceğini belirterek böyle bir kutunun dernek içinde olmaması gerektiğine karar veriyorlar. Ve bunları suç unsuru veya eksiklik olarak gören Dernekler Masası savcılık makamına ve kolluk güçlerine iletiyor. Dernekler masası biz bunları tespit ettik ama başka suç delilleri ve usulsüzlükler olabilir diye adli makamlara müracaat ediyor. Adli makamlar da makul şüphe olarak değerlendirerek arama kararı veriyor.”

İNTERNET SALONU

Bina içerisinde kullanılan eşyaların emanet yoluyla temin edilmesinin suç olarak görüldüğünü ifade eden Demir, şöyle devam etti:

“Yasal olarak emanet yoluyla almak suç değil. Bir de bina içerisinde internet ve playstation salonları var. Bunların neden bulunduğu soruluyor. Ama bu dernek  gençleri uyuşturucudan kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için kurulmuş bir dernek. Gençleri sokağın kötülüklerinden nasıl böyle nezih ortamlara çekebilirsiniz ki.”

VALİLİK DESTEĞİYLE AÇILMIŞ

Baskına uğrayan derneğin Balıkesir Valiliği’nin desteği ile açıldığı ortaya çıktı. Dernek Başkanı Musa Baydar, açılışlarının dönemin Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan tarafından yapıldığına dikkat çekti.

Vali Turhan, 5 Aralık 2013 tarihinde yapılan açılış töreninde “Gençlik Merkezimizin ilimize güzellikler getireceğine inanıyorum. Çocuklarımızın kültürel ve sanatsal faaliyetler yapmaları özgüvenleri açısından çok önemli. Çocuklarımızın boş zamanlarını güvenilir, sağlıklı ortamlarda geçirmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu derneğin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuşma yapmıştı.

İNTİKAM AMACIYLA YAPILIYOR

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok: Hükümet tamamen siyaseten birilerinden intikam almak amacıyla, onları cezalandırmak amacıyla devletin kendilerine verdiği yetkiyi de kötü amaçla kullanıyor. Bu olay kastı aşarak yaptığı faaliyetlerden ve çirkin örneklerden bir tanesi. Bu haksız hukuksuz, kanun tanımaz bir şekilde ‘makul şüphe' adı altında her ne kadar kanunlara uydurmaya çalışsalar da insanlara ve hukuka aykırı bir şekilde yaptıkları bu faaliyetlerin mutlaka hesabını verirler.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça: Kendi faaliyet alanı çerçevesinde görevini sürdüren hiçbir kurumun ister inanç temelli, isten öğrenciyi okutma temelli, ister Alevi, ister Sünni ne olursa olsun, silaha, şiddete bulaşmamış, terörle ilişkilendirilmemiş hiçbir kurumun bu şekilde terör örgütü muamelesi görmesini kabul etmiyoruz.

Bu Türkiye'nin 21. yüzyıl gelişmelerine asla uygun değil. Bu makul şüphe zaten, temel hak ve özgürlüklerin önünde Demoklesin kılıcı gibi duruyor. Her vatandaş bugün terör örgütü mensubu muamelesi görebilme durumuna sahiptir.

Bugün
<< Önceki Haber Cadı avı kutsal değerlerimize de uzandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER