[Cadı avında bugün] Gazeteci Zafer Özcan tutuklandı

Uluslararası raporlarda "dünyada en fazla tutuklu gazetecinin olduğu ülke" olarak gösterilen Türkiye'de gazetecileri sindirme ve susturma operasyonlarının son hedefi Bugün gazetesi yazarı ve eski Zaman gazetesi muhabiri Zafer Özcan oldu.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) sözcüleri 200'e yakın gazetecinin hapishanede olduğunu bile bile "Türkiye'de tutuklu gazeteci yok." diyebiliyor. 

Tweet attığı, sosyal medyada hükümeti eleştirdiği ya da kitap kaleme aldığı için tutuklamalar devam ediyor.

"Uluslararası raporlarda dünyada en fazla tutuklu gazetecini olduğu ülke" olarak gösterilen Türkiye'de gazetecileri sindirme ve susturma operasyonlarının son hedefi Bugün gazetesi yazarı ve eski Zaman gazetesi muhabiri Zafer Özcan oldu. 

6 KİTAP KALEME ALDI

Avrupa Birliği üzerine yaptığı haberleriyle tanınan ve 6 kitabı yayımlanan Zafer Özcan ailesiyle birlikte yaşadığı Manisa’nın Akhisar ilçesinde gözaltına alındı. Özcan çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı.

Özcan, Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Zaman ve Bugün gazeteleri ile Aksiyon dergisinde muhabirlik ve editörlük yaptı.

Özcan; "Türkiyeyi Dünyaya Taşıyan Kadınlar", "Avrupadaki Türkiye Türkiyedeki Avrupa", "Sanayinin Çilekeş Duayenleri", "Arz Ederim", "Nilüfer Göle İle Toplumun Merkezine Yolculuk", "Alev Alatlı İle Türkiye ve Dünya" isimli kitaplara imza attı.

<< Önceki Haber [Cadı avında bugün] Gazeteci Zafer Özcan tutuklandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER