[Cadı avında bugün] Ankara ve Konya'da 43 kişiye gözaltı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin Hizmet Hareketi mensuplarına yönelik cadı avında Ankara'da 14 kişi, Konya'da 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

SHABER3.COM

Cadı avı operasyonları Ankara ve Konya'da masum insanları hedef aldı.


Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Olağanüstü Hal (OHAL) rejiminde yayımladığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmiş altı emniyet müdürü, üç komiser, üç polis ve iki sivil memur olmak üzere 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın  talimatı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi polisileri sabah erken saatlerde belirlenen adreslere baskın düzenledi. 

Şu ana kadar gözaltına alınan dokuz kişi Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinde tutuluyor.

KONYA'DA 29 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı "ByLock kullandıkları ve kapatılan Bank Asya'ya para yatırdıkları" gerekçesi ile 29 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Gözaltı kararının daha önce gözaltına alınanların verdiği ifadeler doğrultusunda alındığı iddia edildi.

Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne bağlı polisler Konya, Eskişehir, Kahramanmaraş, İstanbul, Erzurum ve İzmir'de eş zamanlı operasyon başlattı.    
İZMİR'DE 14 KİŞİYE GÖZALTI 



İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, iki muvazzaf astsubay, dört polis, KHK mağduru bir astsubay ve 2'nci sınıf emniyet müdürü, ilişiği kesilmiş üç öğrenci ve bir öğretmenin de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.


İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Adıyaman, Erzurum, Trabzon, Van ve Iğdır'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

<< Önceki Haber [Cadı avında bugün] Ankara ve Konya'da 43 kişiye gözaltı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER