'Cadı Avı'nda darbe delili baba parası

Dün 58 kişi burs verdiği için gözaltına alındı. Edirne'deki cadı avının iddianamesinde ise delil değil komedi var. Selam Tevhid'in darbeyle suçlanan savcısına dair delil ise 'baba parası'.

Nefret operasyonunda isyan: Vatan haini kim vatan evladı kim hepiniz göreceksiniz

(Video Arşiv)

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sözde Paralel yapı gerekçesiyle yürütülen soruşturmanın 126 sayfalık iddianamesi Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

DEVLETİN SİLAHI TERÖRE DELİL OLDU 

43 kişi hakkındaki iddianamede silahterör örgütü suçlamasına delil olarak polis ve askerlerin silahları, Hrant Dink suikasti, Ergenekon ve Balyoz davaları gösteriliyor. 

İddianamede tanıkların trajikomik hatıralarına da yer veriliyor. Ömer Doğan Çimenlik ifadesinde, şiddet gördüğü için boşanan kızının evliliğini terör örgütüne delil olarak anlatmış. Çimenlik, “Abi ve ablaları, bekar erkek ve kızların fotoğrafları üzerinden birbirlerini beğenip tanışıp evlendiriliyordu” diyor.

TÜRK TARİHİNDEN ÖRNEKLER VERDİ

Savcı iddianamesinde, Türk tarihine Selçuklular ve Osmanlılara da atıf yapıyor. İktidarların cemaat ve tarikatlara saygılarından ve dini hassasiyetlerinden dolayı hürmetli davrandığını vurgulayan savcı, “Türk devlet refleksi ile tarikat ve cemaatlerin devlet erkini ele geçirme heveslerine hiçbir dönem ve zamanda izin vermemişler, yeri geldiğinde kuralları işleterek bu tür cemaat ve tarikatları tasfiye etmişlerdir” diyor. İddianamede, burs ve kurban yardımlarına atıfta bulunup ‘dini duyguların’ istismar edildiğini söylenirken, kamu otoritesi ve silah gücünün kullanıldığı iddiasında bulunuluyor.

ÖĞRENCİYE BURS FAKİRE ET VERMEKLE SUÇLANIYORLAR!

Ankara'da aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 8’i kadın 14 kişi, burs verdiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınanlardan birinin yüzde 50 engelli olduğu ve cezai ehliyeti bulunmadığı öğrenildi. İki kişinin hamile, ikisinin de bebeği olduğu kaydedildi.

Bayburt merkezli 12 ilde dün operasyon yapıldı. 23 kişi burs verdikleri için gözaltına alındı. 38 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu operasyonun gerekçesi cemaate üye olmak ve burs vermek. Trabzon, Sivas, Erzurum, Karabük, Amasya, Kocaeli, Ankara, Amasya, İstanbul, Diyarbakır, Kocaeli ve Zonguldak'ta eşzamanlı yapılan operasyonda bulunamayan 15 kişi ise aranıyor.

Manisa merkezli 9 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 19'dan 21'e yükseldi. Burs verdikleri için gözaltına alınanların cuma gününe kadar sorgularının tamamlanıp adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

BABA PARASIYLA DARBE!

Selam Tevhid soruşturmasında görevli 54 hakim ve savcıyla ilgili ‘kumpas’ iddialı davanın iddianamesinde bir skandal ortaya çıktı. Savcı Hüseyin Ayar için müfettişlerce hazırlanan raporda, babaİhsan Ayar’a bir alışveriş nedeni ile Mehmet Yalçın Ehli isimli şahıs tarafından banka yoluyla havale edilen para suç delili gösterilmiş.

SAVCI SUÇ İŞLİYOR

Selam Tevhid soruşturmasında dinleme kararında imzası olduğu gerekçesiyle açığa alınan ve hakkında ‘darbeye teşebbüs’ten dava açılan savcı Hüseyin Uyar, iddianameyle ilgili tespitlerini ‘adalet.org’ web sitesinde ‘meslektaşlarıyla paylaştı. Savcı Ayar, “Bu durum iddianameyi düzenleyenlerin ne kadar çaresizlik içinde olduklarını gösteriyor” dedi. Ayar, amacın hukuk değil, cadı avı ile yargısız infaz olduğunu söyledi ve yapılanın suç olduğunu vurguladı.

<< Önceki Haber 'Cadı Avı'nda darbe delili baba parası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER