Koronavirüs'te son durum: Vak'a sayısı 2 milyona dayandı

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında vak'a sayısı 2 milyona dayanırken, yerel yönetim ve hükümetlerden peş peşe açıklamalar geldi... ABD Başkanı Donald Trump, yaptıkları hamleleri savunurken, Türkiye'de Koronavirüs'e bağlı ölüm sayısı 1.296'ya çıktı. İtalya'da ölüm sayısı 20 bini geçerken Fransa'da sokağa çıkma yasağı 11 Mayıs'a kadar uzatıldı. İşte Koronavirüs salgınını dair son gelişmeler...

SHABER3.COM

Devletlerin açıkladıkları resmi rakamlara göre dünya çapında Koronavirüs vak'a sayısı 1 milyon 925 bini geçti. Elde edilen verilere göre dünya genelinde virüse bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 119 bini geçti.

ABD’de güncel verilere göre son 24 saat içerisinde 1509 insanın öldüğü açıklandı. Ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 23 bini geçerken 587 bin insanın da corona virüsü ile mücadele ettiği belirtildi.

ABD’nin arkasından gelen ve Avrupa’da Koronavirüs'ün en sert vurduğu ülke olan İtalya’da da son 24 saatte 566 insanın hayatını kaybettiği açıklandı. Güncel verilere göre İtalya’da toplam ölüm sayısı 20 bin 465’e yükseldi.

ABD’nin ardından en çok vak'anın olduğu İspanya’da da 170 bin corona virüsü hastası olduğu açıklanırken, bu ülkede corona virüsüne bağlı ölüm sayısı da 17 bini geçti.

Bu ülkelerin arkasından gelen Fransa’da da vak'a sayısı 136 bin 779 olarak açıklandı. Özellikle bakım evleri ve huzurevlerindeki ölüm oranının yüksek olduğu Fransa’da 14 bin 967 insanın Korona yüzünden hayatını kaybettiği açıklandı.

MACRON 11 MAYIS’A KADAR UZATTI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sokağa çıkma yasağını 11 Mayıs’a kadar uzattığını açıkladı. 

Macron, Koronavirüs ile mücadelenin devam ettiğini ve henüz ortada kazanılmış bir durum olmadığını açıkladı.

Televizyon aracılığıyla halka seslenen Macron, “Salgın yavaşlamaya başladı. Sonuçlar ortada. Çabalarınız sayesinde her gün ilerleme kaydediyoruz." dedi.

ÇİN’DE YENİ VAK'A SAYISINDA DÜŞÜŞ

Koronavirüs salgınının patlak verdiği Çin’den de güncel veriler geldi…

 Önceki gün son 6 haftanın en yüksek oranı olan 108 vak'anın görüldüğü ülkede son 24 saatte 89 yeni vak'anın tespit edildiği açıklandı.

Özellikle Rusya’dan ülkenin güneyindeki Heilongjiang bölgesi üzerinden Çin’e geri dönen insanlardan dolayı bu oranın arttığı belirtildi. 

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, “86 yeni vak'a ülke dışı kaynaklı ve 3 vak'a da Guangdong bölgesindeki yerel kaynaklardan oluşuyor.” açıklamasını yaptı.

Çin’in resmi televizyon kanalı CCTV, ülke dışından gelen vak'aların 79’unun Rusya’dan dönen Çinli olduğunu açıklarken, “Bunların 65’i semptom göstermeyen vak'a” ifadesi kullanıldı.

HASTANELERDE 11 BİNDEN FAZLA İNSAN ÖLDÜ

Koronavirüs'ten en çok etkilenen ülkelerden biri  olan İngiltere’den de güncel veriler geldi. 

İngiltere Sağlık Bakanlığı, ülkedeki hastanelerde 717 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve son 24 saatte ölü sayısının 10 bin 612’den 11 bin 329’a çıktığını duyurdu.
<< Önceki Haber Koronavirüs'te son durum: Vak'a sayısı 2 milyona dayandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER