Çağlayan, 350 bin öğrencinin katıldığı yarışmada 11 madalya aldı


ŞANLIURFA (CİHAN)- 86 Ülkeden 350 bin öğrencinin katıldığı, ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği 61. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda Şanlıurfa Özel Çağlayan Orta Okulu 11 madalya aldı.

Amerika'nın Lincoln şehrinde bulunan ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Nebraska Üniversitesi ve Amerika Matematik Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği 61. Uluslararası Matematik Olimpiyatı (AMC8) Bilgi yarışması yapıldı. Türkiye, Çin, ABD, Kanada, Rusya, Hong Kong, Filipinler, Singapur, Kore ve Tayvan'ın da aralarında yer aldığı 86 ülkeden 6 bin okul ve 350 bin öğrenci katıldığı yarışmadan Çağlayan 2 altın, 3 gümüş ve 6 bronz ile döndü.

Okulun matematik öğretmeni Murat Akgün tarafından çalıştırılan olimpiyat öğrencilerinden Kaan Bilgili ve Hayrettin Mertoğlu altın; Yaren Azra Alkan, Melih Onat ve Berat Demir gümüş; Okan Koşar, Emin Karaahmet, Ahmet Özturkmen, Şeyma Nur Çıkkan, Ömer Baran Yücel, Osman Bengisu ise bronz madalya aldı.

Çağlayan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Süleyman Eski, öğrencilerin başarısının okul, Şanlıurfa ve Türkiye adına gurur verici olduğunu belirtti. Eski, "Bildiğiniz üzere daha önce TEOG sınavlarında okullarımızdan 12 Türkiye birincisi çıktı. Dünyaca kabul gören Matematik Olimpiyatlarında da 11 madalya kazanarak başarının tesadüf olmadığını çalışmanın ve emeğin bir tazahürü olarak ortaya çıktığı görülmektedir." dedi.

Çok başarılı eğitimci kadrosu ile öğrencileri geleceğe hazırladıklarını anlatan Eski, şöyle devam etti: "Bizler öğrencilerimizin eğitim-öğretimini her anlamda takip ediyoruz. Bu tip yarışmalara hazırlayıp katılımını sağlayarak gelecekleri adına önemli adımlar atıyoruz. Çok kıymetli bir öğretmen kadromuz var. Öğrencilerimizi olimpiyatlara hazırlayan matematik öğretmenimiz Murat Akgün'ün aynı zamanda Kuşak Yayınları arasında çıkan 'Matematik Olimpiyatları' isimli kitabı bulunmaktadır." CİHAN
<< Önceki Haber Çağlayan, 350 bin öğrencinin katıldığı yarışmada... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER