Çağlayan'dan sonra yolsuzluk zanlısı Bayraktar da cami yaptırıyor

17-25 Aralık operasyonlarından sonra istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar memleketi Trabzon'a cami yaptırıyor. 30 milyon liraya mal olması planlanan caminin Hindistan'daki ünlü Tac Mahal'i andıracağı belirtiliyor.

SHABER3.COM

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, memleketi Trabzon’un Moloz bölgesinde cami yaptıracak. Yaklaşık 20 bin kişi kapasiteli olacak caminin inşası için Bayraktar, Trabzon Alemdar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ni kurdu ve Onursal Başkanı oldu.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre cami, Hindistan’daki ünlü Tac Mahal’i andıracak. Bayraktar, kafasındaki cami projesini 2012 yılında ‘En büyük hayalim’ diyerek anlatmıştı.

Camide, açık ve kapalı otopark, piknik ve spor alanları, kaykay pisti, trafik eğitim parkuru, go-kart pisti, çocuk oyun alanları, zemin satranç alanı, Trabzon Bazaar adlı alışveriş alanı, süs havuzları, saat kulesi, çay bahçeleri, restoran, kafeterya ve 1461 Şehitleri Müzesi de yer alacak. Caminin 2019 yılında tamamlanması bekleniyor.

OĞULLARI DA DERNEĞİN ÜYESİ

Caminin yapımını, Bayraktar’ın kurucusu ve onursal başkanı olduğu Trabzon Alemdar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üstlendi. 12 kurucusu olan derneğin üyeleri arasında Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra oğulları Oğuz ve Hamdi Bayraktar da bulunuyor.

Eski bakanın oğlu Oğuz Bayraktar, 17-25 operasyonu sırasında gözaltına alınmıştı.

‘MUHTEŞEM BİR ALAN YARATIYORUZ’

Dernek Başkanı İrfan Altıner, projeye ilişkin şu bilgileri verdi: “Biz burada sadece cami değil muhteşem bir alan yaratıyoruz” derken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, caminin maliyetinin 30 milyon lira civarında olacağını söyledi.

ÇAĞLAYAN DA CAMİ YAPTIRDI

Bir diğer yolsuzluk ve rüşvet zanlısı Zafer Çağlayan da memleketine yaptırdığı camiyle gündeme gelmişti

<< Önceki Haber Çağlayan'dan sonra yolsuzluk zanlısı Bayraktar da cami... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER