Alaattin Çakıcı'nın mektubu havuzda!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Nisan 17 2020
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile müttefiği Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) el ele vererek çeşitli suçlardan onlarca yıl hapis cezası bulunan mafya lideri Alaattin Çakıcı'yı tahliye etti. Çakıcı AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'ye şükran mektubu yazdı. Mektup hükûmetin kurduğu medya havuzunun amiral gemisi Sabah yayımladı.

SAMANYOLUHABER- Selahattin Demirtaş, Ahmet Altan, Mümtazer Türköne, Hidayet Karaca, Osman Kavala, Hacı Boydak ve Büşra Erdal gibi on binlerce siyasetçi, gazeteci, işadamı, öğretmen, hâkim-savcı, polis memuru ve ev hanımı Koronavirüs salgınını rağmen tahliye edilmezken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmeti Alaattin Çakıcı gibi azılı suçluları ve mafya liderlerini tahliye etti. 
  
Tahliye olur olmaz bir mektup kaleme alan Alaattin Çakıcı, AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan ile müttefiği Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) lideri Devlet Bahçeli'ye olan bağlılığın beyan eden bir teşekkür mektubu yazdı. 

Çakıcı'nın mektubu  hükûmetin medya havuzunun amiral gemisi Sabah gazetesinin resmi Twitter hesabında yayımlandı. 

Sabah'ın o tweetinde şu ifadeler yer aldı: "Tahliye olan Alaattin Çakıcı'dan  ilk açıklama: Dünya Türklerinin yaşayan efsanesi son Türkmen Beyi Devlet Bahçeli'ye ve bu yasanın diğer mimarı, devletimizin bekası için asla taviz vermeyen başkanımız Sn. Tayyip Erdoğan'a saygılarımı arz ederim."

ALAATTİN ÇAKICI KİMDİR?

20 Ocak 1953'te Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Fındıklı Köyü&nde doğan Alaattin Çakıcı, organize suç örgütü lideridir.

Çakıcı, 17 Ağustos 1998'de Türk ve Avusturya polisiyle birlikte düzenlenen bir operasyonla modacı Canan Yaka ile sanatçı Selçuk Ural'ın kızı Aslı Ural'la birlikte Fransa'nın Nice şehrinde yakalandı. Daha sonra Türkiye'ye getirilerek hapse atıldı.

Çakıcı'nın üzerinden Nedim Caner adına düzenlenmiş kırmızı bir pasaport ve 17 bin dolar çıktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir