Çakır: 13 yıllık AKP iktidarında Yozgat 100 kişilik devlet yatırımı alamadı

Çakır: 13 yıllık AKP iktidarında Yozgat 100 kişilik devlet yatırımı alamadı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır, ülke genelinde devlet yardımına muhtaç 9 ilden birinin Yozgat olduğunu belirterek, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 100 kişilik devlet yatırımı alamadığını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Sarıkaya ilçe ve köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen MHP Yozgat milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır, AK Parti hükumetini eleştirerek partisinin seçim beyannemsi hakkında bilgi verdi. Çiftçi, esnaf ve vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Çakır, şunları söyledi. "Ülkemizin içine düşürüldüğü bu kaotik ortamdan milletimizi kurtarmak adına hazırlanmış Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyannamesini Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli açıkladı. Vatandaşlarımız artık iktidarın keyfi ve haksız uygulamalarından, boş vaatlerinden bıkmış duruma geldi. Bu vaziyet Yozgat'ın gelişmişliği, rekabet edebilirliği ve demoğrafik yapısıyla da açıkça ortadadır. Yozgat kan kaybediyor, hükumet, coğrafi zorunluktan dolayı sınırlarımızdan geçecek hızlı tren ve ne zaman ve nereye yapılacağı henüz belli olmamış hava alanı gibi projeleri millete, yatırım gibi sunuyor. Bölünmüş yol yapmakla övünen iktidar ne hikmetse Yozgat-Samsun yol ayrımından itibaren şehrimize doğru olan 95 kilometrelik mesafeyi yıllarca bitiremedi. Yerköy - Sorgun arası 61 kilometrelik mesafeye de 2015 yılında bütçe bile ayırmadı ve bütün bunların yanı sıra Yozgat, devlet yardımına muhtaç 9 ilden biri olma rekorunu iktidar sayesinde sürdürüyor." dedi.

'YOZGAT ÜLKEDE EN FAZLA GÖÇ VEREN İKİNCİ İL OLDU'

Yozgat'ın işsizlikten, geçim sıkıntısından en fazla göç veren ikinci il olduğunu söyleyen Çakır, "Yozgat'ta iktidarın 13 yılda 100 kişinin bile istihdam edildiği bir devlet yatırımı yoktur, Cumhuriyet tarihinin ekonomik bütün birikimleri satılmış, buralarda istihdam edilmiş insanlar ve aileleri mağdur edilmiştir. Şimdi de gelmişler, anlamını bile tam izah edemedikleri 'Yeni Türkiye' masalı ile sizleri bir kez daha 'ütmek istiyorlar'. Ben inanıyorum ki, aklı selim sahibi seçmenimiz bu yalanlara kanmayacak, bir daha aldanmayacak ve bunlara 7 Haziran'da iyi ders verecek ve Milliyetçi Hareket Partisini iktidara taşıyacaktır." diye konuştu.

'HEDEFİMİZ ÜRETEN EKONOMİ'

Seçim beyannamesinde belirtildiği üzere hedeflerinin 'Üreten Ekonomi' olduğunu vurgulayan Çakır, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu maksatla, sürdürülebilir ve yüksek bir büyüme ortamını tesis etmek, ekonominin dış kaynak bağımlılığını azaltarak şoklara karşı dayanıklı hale getirmek ve kırılganlığını azaltmak olacak. Fiyat istikrarını sağlamak, büyümeden taviz vermeden cari açığı kontrol altına almak, maliye politikasını makro politikaları destekleyici şekilde yürütmek, İstihdamı teşvik edici bir işgücü piyasası kurmak, Ar-Ge payını artırmak, bilgiyi ticarileştirmek, yenilikçiliği ve girişimciliği kurumsallaştırmak, dünyada Türk markalı ve patentli ürünleri yaygınlaştırmak, ekonomide kaynakları üretken alanlara yönlendirmek, firmaların ve hane halkının borç yükünü azaltarak sürdürülebilir hale getirmek birinci öncelikli hedefimizdir." CİHAN
<< Önceki Haber Çakır: 13 yıllık AKP iktidarında Yozgat 100 kişilik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER