Çakır: Her gün ortalama 5 kadın katlediliyor


Zonguldak Ereğli Eğitim Sen İlçe Temsilciliği Özlük ve Hukuk Sekreteri Sermin Çakır, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada her gün ortalama 5 kadının katledildiğini öne sürdü.

Her yıl yüzlerce kadının babaları, kocaları, sevgilileri, en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürüldüğünü ifade eden Çakır konuşmasında "Yüzlerce kadın ve kız çocuğu tecavüze ve cinsel istismara maruz kalıyor. Yanı başımızdaki kadını korumaya çalıştığımız için, yemeği tuzsuz yaptığımız için, boşanmak istediğimiz için, aşklarına karşılık vermediğimiz için, barışmayı reddettiğimiz için, sadece kadın olduğumuz için, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğimiz farklı olduğu için şiddete maruz kalıyor, katlediliyoruz. Evimizde, kapımızın önünde, işyerimizde, sokakta, mecliste, kısacası yaşamın her alanında erkek-devlet şiddetiyle yüz yüze kalıyoruz." diye konuştu. Erkek yargı sisteminin kendilerini korumak için meşru müdafaa haklarını kullanan kadınlara verilen cezaları az bulurken, nefret suçu işleyenleri ve kadın katillerini 'haksız tahrik, iyi hal, aşırı sevgi ve saygın tutum' gibi akla ziyan indirimlerle ödüllendirdiğini ifade eden Sermin Çakır, "Ne acıdır ki bu şiddeti uygulayan faillerin yaptıkları yanlarına kar kalmakta, yaşama hakkı ellerinden alınan kadınlar tekrar tekrar öldürülmektedir." diye konuştu.

Çakır, 13 yıllık AK Parti iktidarının cinsiyetçi pratiğiyle, kadınları sosyal, siyasal, ekonomik ve toplumsal yaşamdan koparmaya çalıştığını, kadın düşmanı politikalarına hız kesmeden devam ettiğini sözlerine ekledi. Çakır'ın açıklamasına Eğitim Sen Ereğli İlçe Temsilcisi İbrahim Koç ve sendika yöneticileri de destek verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Çakır: Her gün ortalama 5 kadın katlediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER