"Çalışan biri dakikada 10 bin ile 100 bin mikro organizma yayıyor, hijyen şart"


Bursa Orman Bölge Müdürlüğü İşyeri Hekimi Dr. Nurşen Yılmaz, çalışan bir kişinin dakikada 10 bin ile 100 bin mikro-organizmayı yayabildiğini belirterek işyeri hijyeni konusunda uyardı.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğünde 41'inci Fikir Bahçesi konferansı, "İşyeri Hijyeni" konusunda düzenlendi. Çalışanlara hijyenin önemini anlatan Dr. Nurşen Yılmaz, sağlıklı temiz ortam ve ortamda bulunan bakteri sayısının hastalık yapıcı seviyenin altında olması gerektiğini kaydetti. Çalışan bir kişinin dakikada 10 bin ile 100 bin mikro organizmayı yayabildiğini ifade eden Dr. Yılmaz, koruyucu kıyafetler, el yıkama, ağız, ayak deri, kulak ve saç hijyeni, kişisel temizlik kurallarına uyulması gerektiğine dikkat çekti.

Dr. Yılmaz, temizlik konusunda şu uyarılarda bulundu: "Vücuttaki istenmeyen tüylerin temizliğine dikkat edilmeli ve kısa aralıklarla alınmalıdır. Temizlik denilince sadece vücut temizliği veya konut temizliği anlaşılmamalıdır. Yaşadığımız ve çalıştığımız, eğlendiğimiz her yerde sağlığımız açısından temizlik üzerinde ciddiyetle durulmalıdır. Kirletilmiş çevreyi temizlemek zordur. Ama kirletmemek ve korumak daha kolaydır. En az haftada bir defa banyo yapılmalı, çamaşır ve giyecekleri sık değiştirilmelidir. Haftada bir defa el ve ayak tırnaklarını kesilmelidir. Yemeklerden önce ve sonra elleri su ve sabun ile yıkayıp kurulanmalıdır. Tuvaletten sonra eller bol su ve sabun ile yıkayıp kurulanmalıdır. Akşamları yatmadan önce ayaklar yıkanmalı, elbiselerin çıkarılıp pijama veya gecelik giyilmelidir. İşten veya okuldan eve gelindiğinde el, yüz ve ayakları yıkamalıdır. Günde en az iki defa diş fırçalamadır. Her gün saçları taramalı, sık sık uygun şampuanla yıkanmalıdır. Yere düşen bir yiyecekler yenmemelidir. Çiğ meyve ve sebzeleri yıkanmadan yenmemelidir. Açıkta satılan yiyecekleri tüketmeme, çöp torbalarının ağızları kapatılmalı ve kapaklı çöp kovalarında muhafaza edilmelidir."

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ise çalışanların zamanın üçte birini işyerinde geçirdiğini belirterek, temizlik ve işyeri hijyenine önem vermek gerektiğini dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber "Çalışan biri dakikada 10 bin ile 100 bin mikro organizma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER