Çalışmayana da maaş verecekler
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 5 2016
Paylaş
X Post
İsviçre'de herkese maaş bağlanması önerisi için referandum yapılıyor.

Öneri, çalışan ya da çalışmayan tüm İsviçre vatandaşları ve ülkede yasal çalışma izniyle en az beş yıldır yaşayan tüm yabancılara koşulsuz maaş verilmesini öngörüyor. Önerinin destekçileri, bunun "düzenli maaşı olan iyi iş bulmanın giderek zorlaştığı bir dünyada yoksulluk ve eşitsizliğe çözüm olacağını" savunuyor.
İsviçre Hükümeti ve siyasi partilerin tamamına yakını halka öneriyi reddetme çağrısı yaptı. Kamuoyu yoklamaları, öneriye karşı olanların oranının yüzde 70'den fazla olduğuna işaret ediyor.
'MARKSİST BİR RÜYA'
Öneriye karşı çıkanlar "Marksist bir rüya" olarak niteledikleri düzenlemenin ekonomiye sekte vuracağını ve halkı işlerini bırakmaya teşvik edeceğini söylüyor. Önerinin kabul edilmesi halinde aylıkların ne kadar olacağı henüz belli değil.
Ancak önerinin arkasındaki sivil toplum kuruluşu, yetişkinler için 2500 İsviçre Frangı (2500 dolar), çocuklar için de 625 frank teklif etti. Uzmanlar, bunun ekonomiye yıllık maliyetinin 25 milyar frank olacağını, maaşların finansmanı için kamu harcamalarında ciddi kesintiler yapılması ya da vergilerin önemli oranda artırılması gerekeceğini söylüyor.
BBC TÜRKÇE
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İddia! Özgür Özel, Akın Gürlek'in Erdoğan'a ait ses kayıtlarını sakladığı adresi açıkladı!2.Washington Rusya-Ukrayna savaşına zaman ve enerji harcamak istemiyor3.Kur’ân’ın Sihirli Ufku Fatiha Sûresi ve Bakara Sûresi (1-39. Âyetler)4.AKP sözcüsü Burcu Köksal için grup toplantısını işaret etti!5.Akın Gürlek de kendisi hakkındaki iddialara ilişkin 'Milli Güvenliğe saldırı' dedi!

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ŞERİF ALİ TEKALAN

ABDULLAH AYMAZ

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

İddia! Özgür Özel, Akın Gürlek'in Erdoğan'a ait se...

Washington Rusya-Ukrayna savaşına zaman ve enerji ...

Kur’ân’ın Sihirli Ufku Fatiha Sûresi ve Bakara Sûr...

AKP sözcüsü Burcu Köksal için grup toplantısını i...

Akın Gürlek de kendisi hakkındaki iddialara ilişki...




