Cameron: Türkiye'nin hava sahasını korumasını haklı buluyorum


İngiltere Başbakanı David Cameron, her Çarşamba parlamentoda düzenlenen 'Başbakan'a sorular' oturumunda, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağını düşürülmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Oturumda konuşan iktidar Muhafazakar Parti milletvekili David Tredinnick, Kuzey Irak ve Suriye'de yaşanan kargaşa ortamında, IŞİD'e karşı Rusya'yla uzun süredir devam eden anlaşmazlıklara çözüm arayışı devam ederken, Rus savaş uçağının düşürülmesinde Türkiye'nin orantısız bir tavır sergilediğini öne sürdü. Yoruma karşılık İngiliz lider, dün gerçekleşen olaya yönelik henüz hiçbir unsurun açıklığa kavuşmadığını belirterek, Türkiye'nin tercihine saygı duyduğunu söyledi. Cameron, "Biz nasıl kendi hava sahamızı savunuyorsak, Türkiye'nin de kendi hava sahasını korumaya hakkı vardır." şeklinde konuştu.

"SURİYE'DE SİYASİ UZLAŞMAYI BEKLEYECEK KADAR ZAMANIMIZ YOK"

IŞİD'le mücadeleye ilişkin İngiltere'nin Suriye'ye karşı hazırladığı 'kapsamlı strateji' planını açıklayacak olan Başbakan Cameron, bölgede siyasi uzlaşmanın sağlanmasını bekleyecek zamanın olmadığını öne sürdü. IŞİD'e karşı Suriye'de sadece hava saldırılarının etkili olmayacağını belirten İngiliz lider, kara harekatı söz konusu olduğunda Kürt güçleri ve Özgür Suriye Ordusu ile işbirliğinin dikkate alındığının da altını çizdi.

Cameron, "Suriye'de IŞİD'le kapsamlı olarak mücadele etmek için Suriye hükümetine ve bölgede siyasi uzlaşmaya ihtiyaç duyacağız fakat Avam Kamarası için esas soru şu olmalı; Harekete geçmeden önce, bu siyasi uzlaşmayı beklemeyi göze alabilecek miyiz? Benim görüşüme göre hayır bekleyemeyiz. Kendi halkımız ve ülkemizin güvenliği söz konusu olduğunda müttefiklerimizle birlikte elimizden geldiği kadar çok çalışmak zorundayız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Cameron: Türkiye'nin hava sahasını korumasını haklı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER