Cameron ve Davutoğlu'ndan teröre karşı dayanışma mesajı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiliz mevkidaşı David Cameron ile Londra'daki Başbakanlık Konutu'nda bir araya geldi. Görüşme öncesinde basına kısa açıklama yapan iki lider terörle mücadelede dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Kilis'teki can kaybı ve İstanbul'daki terör saldırısında ölenler için taziyelerini iletti. Terör ve bu kapsamda IŞİD'le mücadelede Türkiye ile aynı zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Cameron, Suriye'ye değişim getirilmesi için de Türkiye ile birlikte çalıştıklarını kaydetti.

Terörle mücadele konusundaki dayanışma ve taziye mesajları için Cameron'a teşekkür eden Davutoğlu ise sadece Türkiye'nin değil, tüm Avrupa'nın özellikle Suriye kökenli terör tehdiniyle karşı kaşıya olduğunu dile getirdi.

Onlarca yıldır devam eden Kıbrıs meselesinin bu yıl çözülebileceği umuduna sahip olduklarını da ifade eden Davutoğlu, 2016'nın ayrıca Türkiye-AB ilişkilerinde yeni bir başlangıç olmasını ümit ettiklerini belirtti ve bu süreçte İngiltere'nin verdiği desteğe teşekkür etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Londra'yı çok sevdiğini ve bugün iki toplantı arasında bir kitapçıya gitme fırsatı bulduğunu ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Cameron ve Davutoğlu'ndan teröre karşı dayanışma mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER