Camiler ne zaman siyaset arenası oldu?

Şehit cenazelerinde saldırılara maruz kalan CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisine destek için Genel Merkez önüne gelen partililerle buluştu. Kılıçdaroğlu, “Ne zamandan beri camiler siyasette arena olmaya başladı? Siyaset ayrı, ibadet ayrı.” diye konuştu.

Camiler ne zaman siyaset arenası oldu?

CHP’liler, son dönemlerde katıldığı şehit cenaze namazlarında bazı kişilerin saldırılarına maruz kalan ve hükümet sözcüleri tarafından ‘teröre destek vermekle’ suçlanan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıktı. Partinin 81 il başkanı, ilçe başkanları, Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri ve çok sayıda partili Kılıçdaroğlu’na destek vermek için dün Genel Merkez önünde toplandı. Parti otobüsünden anonslarla karşılanan il teşkilatları, sloganlar ve pankartlar eşliğinde alana girdi. Antalya Gençlik Kolları’nın taşıdığı ‘Safları sıklaştırın çocuklar’ içerikli pankart dikkat çekti.

‘TEK AMACIMIZ ÜLKENİN BİRLİĞİ VE BÜTÜNLÜĞÜ’

Kılıçdaroğlu, kalabalığın toplanmasının ardından alkışlar ve sloganlar eşliğinde alana gelerek partililere bir konuşma yaptı. Tek amacının ülkenin birliği ve bütünlüğü için mücadele etmek olduğunu belirten CHP lideri, “Bu bizim namus borcumuzdur. Asla ve asla mücadelemizden ödün vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun. Eğer işin ucunda hayatımızı kaybetmek varsa birilerinin çakalların kurşunuyla tehdit edileceksek asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz.” şeklinde konuştu. En büyük idealinin ‘herkesin sorunsuz yaşadığı bir Türkiye’ olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Biz ülkemizi seviyoruz. İnsanımızı seviyoruz. Onlara hizmet etmek istiyoruz. Demokrasimizi güçlendirmek istiyoruz. En büyük arzumuz, idealimiz bu. Bu arzuyu yerine getirmek için birlikte mücadele edeceğiz. Çakallara karşı birlikte göğsümüzü siper edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, dinin siyasete alet edildiğini, siyasetin camilere kadar sokulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mübarek bir aydayız. Eğer cenaze namazına gidip namaz kılıyorsanız ve birileri orada size provokasyonlarla hakaret etmeye kalkıyorsa onların hiçbirisi Müslüman değildir. Hiçbirisi Müslümanlığı bilmiyor. Ne zamandan beri camiler siyasette arena olmaya başladı? Ne zamandan beri camiler bir partinin arka bahçesi haline dönüştürülmeye başlandı? Biz ibadet mekanlarına siyasetin girmesini istemeyiz. Siyaset ayrı, ibadet ayrı. Benim manevi dünyama, vatandaşımın manevi dünyasına bir siyasetçinin el uzatmasını istemeyiz. Onun manevi dünyasına el uzatanlar onun namusuna el uzatmış demektir.”

CHP’lilere ‘biber gazlıpolis müdahalesi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP Ankara Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri, AK Parti Genel Merkezi’ne siyah çelenk bırakmak üzere yürüyüşe geçti. Bu sırada partililer, CHP Genel Merkezi’ne yaklaşık 100 metre ileride barikat kurulan polis engeliyle karşılaştı. Polis barikatına takılan CHP’liler, görevli polislere çelengi, AK Parti Genel Merkezi’ne bırakmak istediklerini söyledi. Barikatı geçmek isteyen CHP’lilerle polis arasında arbede yaşandı. Polis, partililere biber gazıyla müdahale etti.

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu’na tehdidi hoş karşılamamız mümkün değil

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘kurşunlu tehdidi’ hoş karşılamalarının mümkün olmadığını söyledi. Konunun adli merciler tarafından incelendiğini dile getirdi. Posta’ya konuşan Yıldırım, “Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde mermi atan şahsı ‘şehit yakını’ diye benimle tanıştırdılar. O sırada da fotoğraf çekilmiş. Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik böyle bir tehdidi hoş karşılamamız asla mümkün değil.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Camiler ne zaman siyaset arenası oldu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER