‘Camilere sela talimatı darbeden saatler önce verildi’

Gazeteci-yazar Can Ataklı, 15 Temmuz başarısız askeri darbe girişiminin gündüz saatlerinde bastırıldığını, sokağa çıkan askerlerin ise hükümetin bilgisi dahilinde çıktığı iddiasını gündeme getirdi

samanyoluhaber.com

Habertürk TV’de Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu “Türkiye’nin Nabzı” isimli programa katılan gazeteci-yazar Can Ataklı 15 Temmuz başarısız askeri darbe girişiminin gündüz saatlerinde bastırıldığı iddiasını gündeme getirdi.

Cumhuriyet’in aktardığına göre, Ataklı’nın açıklamaları şöyle:

“Son derece beceriksiz bir eylem. O zaman ben şundan şüphelenme hakkını buluyorum kendimde. Bu darbe önceden bastırıldı bitti. Bu darbeyi yapanlar, darbenin emir komuta zinciri içinde olduğunu, genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının da içinde olduğunu zannediyorlar. Fakat içerde bastırıldı. Sonra “biz bunu bastırdık ama, halka bunu nasıl anlatacağız” denildi. O zaman bir iki noktadan bir uç verelim…”

‘Sela okunsun’ talimatı MİT müsteşarından!

“Bazı iktidara yakın arkadaşlar farkında olmadan itirafta bulunuyor. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay’daki görüşmenin ardından Diyanet İşleri Başkanı ile görüşerek ‘Bu gece tüm teşkilat hazırlıklı olsun. Tüm camilerden eş zamanlı olarak sela ve ezan okunacak’ talimatı veriyor. Bunu AKP’li arkadaşlar da itiraf ediyor.”
<< Önceki Haber ‘Camilere sela talimatı darbeden saatler önce verildi’ Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER