Can Dündar'ın ödülünü eşi Dilek Dündar aldı


MİT TIR'larına ilişkin yayınlanan haber sebebiyle tutuklanan gazeteci Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, siyasette hırs ve menfaat zehrinin Türkiye'yi sarmaya başladığını söyledi. Dündar, "Bunun en büyük panzehiri hukuk sistemi." dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa şubesi tarafından kuruluşunun 26. yılı dolayısıyla çeşitli alanlarda ödüller verdi. Spor, kültür- sanat, çevre, hukuk, barış, sosyal belediyecilik alanlarının yanısıra Yılmaz Akkılıç Gazetecilik Başarı ödülü de sahibini buldu.

ÇGD, 'Basın özgürlüğü' dalında ödüle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ı layık gördü. Can Dündar'ın ödülünü eşi Dilek Dündar, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ve CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız'ın elinden aldı.

DİLEK DÜNDAR: HER ŞEYE RAĞMEN TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUZ

Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmasında, "Ben bu ödülü Can Dündar ve Erdem Gül için almak istiyorum. İkisinin de hepinize çok selamı var. Özellikle gelmemi ve almamı istediler." dedi.

Her şeye rağmen Türkiye'yi çok sevdiklerini anlatan Can Dündar'ın eşi, şunları ifade etti: "Ödülleri ile cezaları, nefretleri ile sevgileri biz bu Türkiye'yi çok sevdik. Türkiye için mücadele ettik hayatımız boyunca. Daha adil bir Türkiye, daha demokrat bir Türkiye, daha çağdaş bir Türkiye için mücadele etik. Can da Erdem de bunun için uğraştılar. İkisi de gazeteciydi. Sizlerin haber alma hakkını savundular. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu haber yapmak istediler. Bunun için duvarların arkasına alındılar. Onların ödediği bedel sizlerin kendi haber alma hakkına sahip çıkması ile değer kazanacak. Türkiye hukuk sistemine bir iki laf etmek istiyorum. Siyasette hırs ve menfaat çok güçlü bir zehir. Bu zehir, zehirli bir sarmaşık gibi Türkiye'nin her tarafını sarmaya başladı. Bunun en büyük panzehiri hukuk sistemi. Türk hukuk sisteminin bu zehirden en kısa zamanda kurtulup Türkiye'yi layık olduğu çağdaş standartlara yükselteceğine inanıyorum."

GÜNGÖR: İÇERİDE BAŞKA DIŞARIDA BAŞKA KONUŞANLAR

ÇGD Bursa Şube başkanı Aykut Güngör de ödül törenindeki konuşmasında 26 yıldır özgürlükler için yazdıklarını belirterek, "Çünkü bu ülkede içeride başka, dışarıda başka konuşanlar, Avrupa Birliği'nde demokrasi havarisi kesilip, kendi ülkesinde yazılan her satıra sansür uygulamaya çalışan bir zihinniyet var. Özgür basın susturulamaz diyenlerin, inadına gazetecilik diyenlerin evindesiniz." dedi.

MAÇOĞLU: HAYATIMDA İLK ÖDÜLÜM

Sosyal belediyecilik alanında ödüle layık görülen Türkiye'nin Komünist Partili tek belediye başkanı Tunceli'nin Ovacık ilçesi Belediye başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu ise okul dışında ilk kez ödül aldığını belirterek, "Hayatımda okul dışında hiç ödül almadım. İlk ödülüm, çok teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerimle buradayım. Bugün Tahir Elçi'lerin yok edilmesi, katledilmesi, Can Dündarların içeriye atılması hepimize aslında biraz gözdağıdır. Bizim ağlamamızı, somurtmamızı istiyorlar. Ama biz onlara inat güleceğiz, gülmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Can Dündar'ın ödülünü eşi Dilek Dündar aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER