Can Dündar ve Erdem Gül'den karar sonrası ilk açıklama

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı "silah taşıdığı iddia edilen TIR haberi" davasında mahkeme "darbeye teşebbüs" ten beraat kararı verdi. Can Dündar'a "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak"tan 5 yıl 10 ay, Erdem Gül'e 5 yıl hapis cezası verildi. Dündar duruşma çıkışı, "İki saat içinde iki suikasta uğradık. Biri silahlı diğeri yasal. Kapalı oturumda ikinci suikast gerçekleşti. Habercilik suçundan ceza aldık" dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül'den karar sonrası ilk açıklama

Can Dündar:  İki suikaste maruz kaldık bugün. Birinci suikast hepinizin gözü önünde olduğu için buna girmeyeceğim ama ikinci suikast içeride gerçekleşti. Bir haberi yaptığımız için bize hukuki bir suikasste bulundu. 
AYM, evet bu gazeteciliktir dedi ama mahkeme Anayasa Mahkemesi'nin kararını elinin tersiyle itti. 

Cumhurbaşkanını karşımızda bulduk. Cumhurbaşkanı en baştan beri bu davanın savcısı gibi hareket etti. 

Dilerim bugün olanlar ona ders olur, bir gazeteciyi hedef göstermeden önce iki kere düşünür.

İster istemez bu devletin en üst kademesinden verilen talimatların olduğu endişesi sonsuza kadar yaşayacaktır. 

Bizi sindirmeye bu karar yeter mi? Asla. Bizi asla yıldırmayacak. Yeter ki basın mensuplarını bu karar yıldırmasın. Yazarsam başıma bir şey gelir mi demesinler. Ki korkarım asıl hedeflenen budur. Her zamankinden daha cesur olmak zorundayız.



Erdem Gül: Ben bugün yaşanan silahlı saldırıyla ilgili bir şey söylemek istiyorum. Bu ilk kez yaşanan bir saldırı değil Tahir Elçi'yi hatırlayalım biz içeri girmeden bir hafta önce öldürüldü. Başka türlü bir lince maruz kaldı sonra 1 hafta sonra da öldürüldü. 

Bizim bugün ceza aldığımız haberler Türkiye böyle olmasın diye yapılan haberlerdi zaten. Türkiye'de katliamlar başlamıştı biz o haberleri yaptığımızda. Katliamlar olmasın diye yaptık o haberleri. Şu anda da bu duygular içerisindeyiz. 

Eğer eli kanlı bir cani Türkiye'nin yargılanan iki gazetecisini yargılandığı mahkeme sırasında öldürmeye teşebbüs ediyorsa burası yaşanacak bir ülke olmaktan çıkmış demektir.


KAYNAK: ROTAHABER
<< Önceki Haber Can Dündar ve Erdem Gül'den karar sonrası ilk açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER