Can Erzincan TV kapatılmasında SKANDAL

Türksat’ın ‘Can Erzincan’ı kapatın, yoksa biz karartırız’ diye yaptığı ihbarın dayanağı korsan çıktı. AK Parti’nin RTÜK’ün gündemine getirdiği kapatma teklifi, CHP, MHP ve HDP’lilerce reddedilmiş. Buna rağmen kurul kararı gibi, üyelerin bilgisi dışında Türksat’a yazı gönderilmiş.

Can Erzincan Tv için Türkiye 'kapatma' dedi

Can Erzincan TV’yi karartmak isteyen Türksat’ın, “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) aldık” dediği yazı, korsan çıktı. Kanala ‘terörle mücadele kanununa aykırı yayın yaptığı’ iddiasıyla ceza verilmesi talebini CHP, MHP ve HDP’li RTÜK üyeleri, “Yapmak istediğiniz Anayasa ve yasalara ve teamüllere aykırı, yargı kararlarını bekleyelim” diyerek reddetti. Buna rağmen RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı, Türksat’a bir yazı gönderdi. Üyeler, bu girişimle kurulun itibarsızlaştırıldığını söyledi. Bu girişimle kurulun itibarsızlaştırıldığını vurgulayan RTÜK üyesi Süleyman Demirkan, Türkiye’de Anayasa ve hukukun büyük ölçüde askıya alındığını belirtti. Demirkan, “Gazetecilik, yayıncılık yapmaya çalışan muhalif kuruluşlara iktidar ekstradan oldubitti ile baskı yapıyor. Onlara tahammül yok. Bu çabalar, hukuku, yasaları ve teamülleri zorlayarak bir yargısız infaz girişimidir.” dedi.

CEZA TALEBİ 4’E KARŞI 5 OYLA REDDEDİLDİ

‘Paralel, bölücü terör örgütü’ ithamlarıyla muhaliflerin susturulduğunu dile getiren Demirkan, Can Erzincan TV’ye de ‘terörle mücadele kanununa aykırı yayın yaptığı’ iddiasıyla lisans iptaline varabilecek cezalar verilmesi için AK Partili üyelerin çok uğraştıklarını söyledi. AK Partili üyelerin 3 ay önceki üst kurul toplantısında Can Erzincan TV’ye ceza verilmesini gündeme getirdiğini hatırlatan Demirkan, talebin 4’e karşı 5 oyla reddedildiğini açıkladı. Muhalefet üyelerinin karartma girişimini ‘Sizin yapmak istediğiniz şey Anayasaya, yasalara ve teamüllere aykırıdır, yargı kararını bekleyelim’ diyerek engellediklerini hatırlattı. Demirkan, şöyle devam etti: “Buna rağmen Türksat’a RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı’ndan yazı gönderilmesi suçtur. Bu, üst kurulu by–pass etmek, itibarsızlaştırmak ve hukuk dışına çıkmaya zorlamaktır. Bunu yapanlar hem suç işliyorlar, hesap verecekler hem de tarih önünde mahcup olacaklar, ileriki yıllarda utanacaklar. Kamu görevlisi Anayasa, yasa ve hukuk temelinde işler yapar. Bu yapılanları bugün üst kurul gündemine getireceğiz.” Demirkan. Can Erzincan TV’ye husumetin tek nedeninin iktidarı eleştirmesi, muhalefet sözcülerine yer vermesi olduğunu kaydetti. Öte yandan basına açıklama yapan Üst Kurul Başkan Vekili Esat Çıplak, böyle bir yazıdan haberlerinin olmadığını vurguladı. Çıplak, “Bu dairenin böyle bir yazı yazma yetkisi yoktur. Bu yetki RTÜK Üst Kurulu’na aittir.” dedi.

Türksat, muhalif kanalları susturma aracı haline geldi

Can Erzincan TV’nin Türksat eliyle karartılma girişimi, iktidarın özgür medyaya müdahesinin son örneği oldu. Hukuksuz girişim büyük tepki çekti. Muhalif medyanın devlet eliyle susturulmasını değerlendiren İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Demir, herhangi bir soruşturmaya dayanarak bir televizyonun kapatılamayacağını ifade etti.

Kapatmanın hem hukuka hem de basın özgürlüğüne aykırı olduğunu vurgulayan Demir şunları söyledi: “Hepimizin vergileriyle finanse edilen Türksat, iktidarın muhalif televizyonları susturma aracı haline geldi. Ülkeyi yönetenler farklı fikirlere tahammül edemiyor.

Televizyonlara yönelik bu baskı, sindirme ve infaz etme uygulamaları 28 şubat döneninde bile olmadı.” PAK Medya İş Sendikası Başkanı İsmail Topçuoğlu ise ihlallere basın açıklaması yetiştiremez hale geldiklerini ifade etti


Can Erzincan Tv'yi Canlı İzleyin

Kanalın kapatılmak istenmesine tepki yağmıştı

Can Erzincan Tv için Türkiye '"kapatma" dedi


Oktay Ekşi: Zulüm uzun vadede kazanamaz


Can Erzincan TV Yönetim Kurulu Başkanı Recep Aktaş canlı yayında gözyaşlarına boğuldu: "Buradaki insanlar maaşlarını dahi alamadı.


<< Önceki Haber Can Erzincan TV kapatılmasında SKANDAL Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER