Can Erzincan Tv kapatılıyor mu?

Hükümete yakın medyada, muhalif yayınlarıyla dikkat çeken Can Erzincan TV’nin Türksat ve Kablolu yayından çıkarılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından talep geldiği iddia edildi.

Can Erzincan Tv'den flaş açıklama

Konu ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Recep Aktaş Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, böyle bir bilginin kendilerine gelmediğini, bununla ilgili bir resmi yazının da kendilerine ulaşmadığını söyledi. Aktaş, “İddiayı biz de sizin gibi Havuz medyasındaki haberlerden öğreniyoruz” diyen Aktaş “Her zamanki gibi havuz medyasının haberlerinden bir tanesi. Şuanda bize gelen bir resmi yazı yok. Ancak yarın ne olur bilinmez. Haberlerde geçen iddialar da mesnetsizdir. Algı yönetimi yapılıyor. Bununla da hukuksuz bir uygulama temize çıkarılmaya çalışılıyor" dedi. 

Aktaş "İpek Koza grubundan eşyalar getirildiği" iddiasına "Bizim burada durumumuz ortada. iki dekor yaptık. Oradaki çalışanlar işsiz kaldı. Biz sadece oları çğırdık. İpek koza'dan eşya getirildiği iddiası tamamen yalandır. Suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Erkan Akkuş ise "İpek Koza Grubunda kayyım da bilir en ufak şeye kadar kayıtlıdır oradadır. Buraya kimse bir şey getiremez." dedi.

Recep Aktaş "Binali Yıldırım Erzincanlıdır. Bu kanalın nasıl kurulduğunu bilir nasıl bugünlere geldiğimizi bilir. Göreve gelince ilk işleri bu oldu." dedi.

Aktaş yapılan operasyonlara dikkat çekerek "Bu işi Recep Aktaş'a kadar getirmişseniz vay sizin halinize .." dedi.

Aktaş haber'de yer alan "FETÖ'nün son tetikçisi" ibaresi için "Fetö'nün son tetikçisi demiş. Sizin kimin tetikçisi olduğunuz belli Biz tetikçilik yapmıyoruz. Özgür yayıncılık yapıyoruz." dedi.

Recep Aktaş "Kanunsuz ve hukuksuz kapatmaya çalışıyorlar. Millete havale ediyorum Şiddetle kınıyorum. RTÜK ne işe yarıyor. O zaman kapatın RTÜK'ü kardeşim" dedi. 

Gazeteciler Murat Aksoy ve Nazlı Ilıcak kararı canlı yayında yorumluyor. Ilıcak "Bu kararı alanlar adına çok üzülüyorum" dedi.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal "Madem soruşturma gizliyse bu haberi kim uçurdu? Hukuken kabul edilebilir bir yanı yok. Bu karar siyasidir" dedi.

Gazeteciler Said Sefa, Yavuz Baydar ve Tarık Toros da canlı yayına konuk olarak katılarak özgür basını susturmaya yönelik girişimlere tepki gösterdi. Canlı İzleyin


Yönetim Kurulu Başkanı Recep Aktaş bilindiği gibi daha önce de muhalif yayınlar yaptıkları için tehdit edildiğini söylemişti.



YAZI GÖNDERİLDİ

Medyaya yönelik baskılar sürerken, yeni bir sansür girişimi daha ortaya çıktı. Özgür medyaya ekranlarını açan ve bu kapsamda yayınlarını sürdüren Can Erzincan TV ekranlarının karartılması için düğmeye basıldı. Havuz medyasında çıkan haberlere göre  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CanErzincan TV'nin Türksat ve kablolu TV'den çıkarılması için talepte bulundu.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Hasan Yılmaz tarafından ilgili kurumlara gönderilen yazıda, “Cemaat bünyesi altındaki bazı basın yayın kuruluşlarına el konuldu, bazılarının ise faaliyetlerinin kendiliğinden durma noktasına geldiği kaydedildi. El konulan ve faaliyetleri durma noktasına gelen yayın organlarında çalışan birçok personelin ve bu kanalların ekipmanlarının Can Erzincan TV'ye aktarıldığı belirtilen yazıda Can Erzincan televizyonunun bu aşamadan sonra cemaatin amacı doğrultusunda yayınlar yaptığı, toplumsal algı oluşturulmaya çalışıldığı, Anayasal kurum ve kuruluşlarının itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı”ifade edildi.
<< Önceki Haber Can Erzincan Tv kapatılıyor mu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER