Can Erzincan Tv KAPATILIYOR

İktidar yanlısı kalemler tarafından hedef gösterilen Can Erzincan TV’nin TÜRKSAT’tan çıkarılma tarihi belli oldu. TÜRKSAT’tan kanala ulaşan yazıda, Can Erzincan TV’nin sözleşmesi bir ay sonra sonlandırılacak. Buna göre 16 Temmuz’da kanal TÜRKSAT’tan çıkarılacak.

Can Erzincan Tv KAPATILIYOR

SUÇLAMA: İŞSİZ GAZETECİLERE İŞ VERME

Can Erzincan TV’nin sahibi Recep Aktaş, Kanaltürk ve Bugün televizyonlarına kayyım atanmasından sonra işsiz kalan gazetecilere kapılarını açmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise kanalı, işsiz gazetecileri işe aldığı için Bugün ve Kanaltürk’ün devamı olarak suçladı. 20 metrekarelik küçük bir stüdyodan sesini duyurmaya çalışan kanala ayrıca çeşitli cihazların taşındığı ileri sürüldü. Savcılık, bu iddiaları TÜRKSAT’a gönderip kanalın uydudan çıkartılmasını istedi.

TERÖR PROPAGANDASI İDDİASI
Kanal yöneticilerine, TÜRKSAT Uydu Haberlşeme Kablo TV ve İşletme AŞ’nden bir yazı ulaştı. Bu yazıda kanala kanala verilen cezalar da kendine geniş yer buldu. Yazıda ‘cebir ve şiddetten’ söz edilirken, ‘devlet topraklarının tamamı ya da bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya’ gibi ifadeler yer aldı. Ayrıca ‘terör örgütü propagandası’ suçlaması yöneltildi.

Özel Yayın başladı. Canlı İzleyin.


KANUNUN İHLAL EDİLDİĞİNİ SAVUNDULAR
Bu gerekçeleri dayanak yapan TÜRSAT, 6112 sayılı Kanunun ‘yayın hizmeti ilkeleri’ne aykırılık ile Türk Ceza Kanunu ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun ihlal edildiğini savunup “Söz konusu şirket ile imzalanan sözleşmenin devamının beklenmesi hukuken mümkün değildir.” ifadesine yer verdi. Buna dayanak yapılarak Can Erzincan TV, 16 Temmuz’da TÜRKSAT ve Kablo TV’den çıkartılacak.

KARAR ANAYASA’YA AYKIRI
Halbuki Anayasa’nın 30’uncu maddesi, suç olduğu gerekçesiyle medyaya sansür uygulanamayacağını açıkça ortaya koyuyor. 30’uncu madde şöyle: “Kanuna uygun şekilde basın işletmesi olarak kurulan basımevi ve eklentileri ile basın araçları, suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilemez veya işletilmekten alıkonulamaz.” (Yeni Hayat)

İşte TÜRKSAT’tan Can Erzincan TV’ye gönderilen yazı:






Kanalın kapatılmak istenmesine tepki yağmıştı

Can Erzincan Tv için Türkiye '"kapatma" dedi


Oktay Ekşi: Zulüm uzun vadede kazanamaz


Can Erzincan TV Yönetim Kurulu Başkanı Recep Aktaş canlı yayında gözyaşlarına boğuldu: "Buradaki insanlar maaşlarını dahi alamadı.


<< Önceki Haber Can Erzincan Tv KAPATILIYOR Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER