Çanakkale'de her mahallede bir amatör telsizci olacak


Çanakkale Kent Konseyi, afet durumunda iletişim altyapısının çökmesi halinde yeni iletişim kanallarını oluşturmak için, her mahalleye bir amatör telsizci projesini hayata geçiriyor.

Çanakkale Kent Konseyi ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Çanakkale Şubesi'nin işbirliğiyle başlatılan 'Afete Hazır Kent, Her Mahalleye bir Amatör Telsizci Projesi' kapsamında yapılan çalışmalarda, sınava hazırlık eğitimleri, mahalle meclisleri çalışma ofisinde devam ediyor.

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Çanakkale Şube Başkanı Alper Doğmaz, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: "Mahalle meclislerinin aktif katılımıyla mahalle sakinlerinin büyük ilgisiyle karşılaştık. Mahalle meclisleri çalışma ofislerinde sınava yönelik eğitimler veriyoruz. Çanakkale'de Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce, 24 Nisan Pazar günü yapılacak amatör telsiz sınavına, 217 başvuru yapıldı. Proje sonucunda, acil afet durumunda sivil bir yardımlaşma bilinci geliştirilirken, tüm iletişim kanallarının çökmesi halinde, kriz merkezine hızlı veri akışının sağlanıp, acil insani yardımların hızla ulaştırılması, acil durumlara hazırlık ve afetlere hazır kent olunması hedefleniyor." CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale'de her mahallede bir amatör telsizci olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER