Çanakkale'de okul ve dershanelere polis nezaretinde denetim baskını


Çanakkale'de Erişen Eğitim Kurumları'na bağlı okul ve dershanelerde, polislerin nezaretinde sekiz kurum tarafından denetim yapılıyor. Giriş çıkışların yasaklandığı binalara, yönetim kurulu başkanı da sokulmadı.

Sabah saatlerinde şehir merkezindeki Gökkuşağı İlköğretim Okulu, Anafen ve Fem dershaneleri ile bunların ilçelerdeki şubelerine baskın yapıldı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinesinde başta Vergi, Maliye ve İtfaiye ile SGK, Çevre ve Şehircilik, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile ve Milli Eğitim il müdürlüklerinden ekipler, otobüslerle söz konusu okullar ve dershanelere götürüldü. Binaların girişlerini kapatan polisler dışarıda nöbet tutarken söz konusu kurumlara bağlı görevliler ise içeride arama yapmaya başladı. Her kurum, kendi alanıyla ilgili eğitim kurumlarında arama yapıyor.

Gökkuşağı Eğitim Kurumları'nın kapısında bir süre bekletilen ve içeriye alınmayan Erişen Özel Eğitim Sosyal Hizmetler Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Maltepe, okula baskın düzenlendiğini yeni öğrendiğini belirterek, içeri alınmadığını söyledi. Maltepe, "Kapı yüzümüze kapandı arkadaş. Biz madem bu şirketin yönetim kurulundayız, bir de başkanlığını yapıyoruz ama duruma bakın. Benim olup bitenden hiç haberim yok. Geldim, burada polisleri kapıda gördüm. Burada araçları gördüm. Ne olduğunu biz de bilmiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale'de okul ve dershanelere polis nezaretinde denetim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER