Çanakkale platosuna rekor ziyaretçi


Mamak Belediyesi'nin Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü için Mamak'ta kurduğu Çanakkale platosu 5 günde rekor ziyaretçi sayısına ulaştı.

18 Mart'ta Çanakkale ruhunu Mamak'ta yeniden canlandıran Mamak Belediyesi Çanakkale platosunu 30 bin kişi ziyaret etti. Mamak eski Pazar alanında kurulan 3000 metrekarelik dev platoda 5 gün boyunca Mamak Kent Tiyatrosu Çanakkale adlı oyun da sahnelendi. Aynı zamanda 3 bin metrekarelik dev bir tiyatro sahnesine dönen alanda 200 kişilik oyuncu kadrosu mevzi, siper ve çadırlarda Çanakkale'yi canlandırdı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Çanakkale ruhunu genç kuşaklara aktarmak ve anlatmak zorundayız. Çanakkale platomuzu binlerce kişinin ziyaret etmiş olması bizleri çok mutlu etti. Özellikle Çanakkale oyununu sahneleyen Kent Tiyatrosu oyuncularımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Çanakkale platosu için Genelkurmay tarafından verilen çadırlarda Çanakkale emanetleri sergilendi. Çanakkale'de kullanılan sancak-ı şerif, hatıratlar, mermiler ve silahlar sergilenen tarihi eserler arasındaydı. Ayrıca kurulan çadırlarda temsili olarak karargah, sahra hastaneleri, cepheler ve mevziler aslına uygun olarak hazırlayıp dekore eden Kent Tiyatrosu ekibi savaş döneminde yaşanan gerçek olayları aslına uygun olarak bu noktalarda da sahneleyerek ziyaretçilere Çanakkale ruhunu yeniden yaşattı.
CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale platosuna rekor ziyaretçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER