Çanakkale Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi


Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümü dolayısı ile Çanakkale Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı kapsamında bugün sabah saatlerinde Çanakkale Merkez'de düzenlenen törenler, öğleden sonra Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde devam etti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan program, saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Buradaki törende ilk konuşmayı Türk Silahlı Kuvvetleri adına Tuğgeneral İsmail Gürgen konuştu. Türkiye Cumhuriyeti adına ise konuşmayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz gerçekleştirdi.

Savaşta şehit olanları rahmetle anan Yılmaz, bu ülkede özgürce yaşamanın bedelinin can ve kan ile ödendiğini söyledi. Yılmaz, "Dün bu bedel ödendi. Bugün de bu bedelin ödenmesine devam edilmektedir. Yarın da bu bedel ödenecektir. Bu ülkede 'Önce Vatan' diyenler var. Bu ülkede 'ezan dinmez, bayrak inmez' diyen 'şehitler ölmez' diyen var. Bunlar oldukça bu millete hiç kimseye diz çöktüremeyecektir Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

TÜRK YILDIZLARI ÜZERİNE ŞEHİT İSİMLERİ YAZILDI

Protokol konuşmalarının ardından, katılımcılar deniz geçiş törenini izlemek için seyir tepesine geçti. Denizdeki savaş gemilerinin geçişinin ardından, kargo uçakları, 10 tane helikopter seyir tepesinin önünde uçtu. Daha sonra Türk Yıldızları, gökyüzünden göründü. Bu yıl ilk defa Doğu ve Güneydoğu'da şehit olanların isimlerinin üzerine yazıldığı Türk yıldızları, gökyüzünde yaptığı hareketlerle izleyenleri büyüledi. Ardından Cumhurbaşkanı, anı defterini imzaladı. Kur'an-ı Kerim'in okunması ve duanın ardından sembolik şehit mezarlarına karanfil bırakılması ile tören son buldu. CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER