Çanakkale temalı çikolatadan heykeller yarıştı


İSTANBUL (CİHAN)- Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) ve CNR Holding tarafından tertip edilen Ev Dışı Tüketim Fuarı (ETD EXPO) şovlar ile, yarışmalar ile devam ediyor. Bu çerçevede Türkiye'nin önde gelen otel ve restaurantları Çanakkale Zaferi'nin 100. Senesi teması ile çikolatadan heykeller yaptı. 8 takım ve 32 şef tarafından üretilen ve boyları 1 ila 2 metre olan 8 heykele ilgi yoğundu.

Yarışmanın galibi savaş, barış ve tüm milletler temasını içerdiği figürüyle Mövenpick takımı oldu.

Takıma ödülünü Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker verdi. Tüm dallarda ilk üçe giren takımlar Mövenpick, Polat Renaissance ve Pasta Sanatı olarak sıralandı. Ülker Eksper özel ödülünü ise Wyndham Otel aldı.

Yarışmada pasta dalında kahveli pastası ile Polat Renaissance, unlu mamuller dalında zahter otlu ayvalık çöreği ile ve çikolatadan heykel dalında savaş, tüm milletler, barış içeriği ile Mövenpick, pralin çikolata dalında fesleğenli çikolatası ile de Richmond İstanbul ilk sırayı aldı.

Birinci takım 10 bin, ikinci takım 7 buçuk bin, üçüncü takım 5 bin lira, dördüncü takım ise mansiyon ödülü olarak 2 bin 500 lira ile ödüllendirildi.

ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz, "Etkinliğimizde birbirinden ünlü şefler yarışıyor. Tüm heykeller bu topraklarda üretilen ürünler ile yapıldı. Amacımız görsel şovlarla fuarı zenginleştirirken. ülkemizin ürünlerini de tanıtmak." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale temalı çikolatadan heykeller yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER