Çanakkale'ye akıllı bisiklet kiralama sistemi geliyor


Çanakkale Belediyesi, daha temiz bir çevre ve sağlıklı bir yaşam adına kentin bisiklet ağını oluşturmak için çalışma başlattı. Akıllı bisiklet kiralama sistemi için de ihale açılacak.

Sağlıklı, temiz ve pratik bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımının yaygınlaşması için projeler üreten Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, bu kapsamda öncelikli olarak kentte var olan bisiklet ağını artırmak ve bu alanda yeni projeler hayata geçirmek için çalışma başlattı. Bisiklet yolları mavi renk ile boyanırken, aynı zamanda uyarı levhaları ile de belirgin hale getiriliyor. Kent içerisinde Kordonboyu, Çarşı Caddesi, Atatürk Caddesi, Sarıçay kenarındaki yürüyüş alanları, Aziziye Caddesi, Barış Kordonu, Troia Caddesi olmak üzere AVM'ler bölgesine kadar uzanan bir ringde bisiklet yolu için boyama ve işaretlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bisiklet yollarının araç ve yayalar için de dikkat çekici bir hal alması sağlanıyor. Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü öte yandan, bisiklet kullanımına teşvik amacıyla yeni projeler de geliştiriyor. Bunlardan biri olan 'Çanakkale Belediyesi Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi ve Bisiklet Kullanımını Teşvik Projesi' son olarak belediye meclis toplantısında da görüşülmüştü. Proje ihale aşamasına getirildi.

Kısa adıyla ÇABİS olan proje, Çanakkale sınırları içerisinde kent içi erişimi kolaylaştırmak, toplu taşıma sistemlerini besleyici nitelikte ara imkânlar oluşturmak, çevresel ve sürdürülebilir bir ulaşım aracının kullanılmasını özendirmek için geliştirilen bisiklet kiralama sistemi. Sistem; ÇABİS Üye Kart, Kent Kart ve Kredi Kartı olmak üzere 3 farklı şekilde hizmet verecek. Akıllı bisiklet sistemini kullanmak isteyen bisiklet severler kiralama kioskundan veya park ünitelerinden şifreleri ile gerekli adımları izleyerek kiralama işlemini gerçekleştirebilecek. İhale aşamasında olan proje kapsamında Golf Çay Bahçesi, Şakir'in Yeri, Çanakkale Belediyesi Hizmet Binası, Barış Kordonu ve Burda17 AVM bölgesinde Akıllı Bisiklet Kiralama istasyonlarının yapılması planlanıyor. Ayrıca, toplu taşıma araçlarına bisiklet taşıma aparatları ile bisiklet kullanıcıları için metal bisiklet parklarının yapımı da planlanan çalışmalar arasında. Metal parklar bisiklet yolu ağı üzerinde belirlenen noktalara yerleştirilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale'ye akıllı bisiklet kiralama sistemi geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER