Çanakkale Zaferi çeşitli etkinliklerle kutlandı


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü ile Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında Gazi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "İl Anma Programı 100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Yusuf Bayazıt, Belediye Başkanı İrfan Dinç, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile vatandalar katıldı.

İLELEBET DEVAM EDECEK

Programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma Gazi Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Yağcı tarafından yapıldı. Yağcı, Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik onuru olduğunu belirterek, "Her Türk bu onurlara kavuşmak için vatan, millet, bayrak, soydaşlar ve kutsal değerleri için savaşır. Ulusumuz tarihin her sayfasında altın harflerle yazılmış destanlarla doludur. Türk ulusunun Atatürk'e kavuştuğu muhteşem bir zaferin adı olan Çanakkale, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözüdür. Türk milleti iç ve dış düşmanlara karşı dün olduğu gibi bugün de dimdik ayakta ve görevlerinin bilincindedir. Atatürk ilke ve inkılaplarını savunucusu ve takipçisi olarak bu kutsal görev ilelebet devam edecektir" diye konuştu.

KAHRAMANLIK ABİDELERİ

Daha sonra kürsüye gelen Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yüksel Teke, "Bu gün aziz şehitlerimizi yad ettiğimiz müstesna bir gün. Onları yâd edelim ki, gelecek nesillere de bu ruhu aktaralım. Vatanımız, ırzımız, namusumuz, birliğimiz, dirliğimiz tehlikede olduğunda bu ruhla hareket edecek olan hayırlı bir geleceği, tarihten emanet olarak devraldığımız gibi biz de onlara devredelim. Nice yürekler yandı, nice ocaklara maalesef ateş düştü. Netice, bizi ısıtan Yürekler yok artık yok" dedi.

Çanakkale videosunun gösterimi, Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Serhat Aydın tarafından "Bayrak" şiirinin, Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri Eda Sağlam ve Ethem Can Okcu tarafından "Vatana Sevdalı Gül Yüzlü Şehit" şiirinin seslendirilmesi ile devam eden programda "Silahını Vermeyen Şehit" adlı piyesi sunuldu.

Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "18 Mart Şehitler Günü" oratoryosu sunumuna Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği kahramanlık türküleri eşlik etti. Çankırı İstiklal Marşı'nı okuyor videosunun gösteriminden sonra "Şehitlik" konulu kompozisyon yarışmasında derece alanlara ödülleri verildi.

MEVLİT OKUTULDU

18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Çankırı Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif okutuldu ve Hatm-i Şerif duası yapıldı. Vali Vahdettin Özcan tarafından Şehit aileleri ve gaziler onuruna Hacı Ali Düğün Salonu'nda yemek ikram edildi. Vali Özcan başkanlığında bir heyet Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret etti. CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale Zaferi çeşitli etkinliklerle kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER