Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü Batman'da törenle kutlandı


Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Programı, Batman'da Valilik ve Yeni Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle kutlandı.

Valilik tören alanında Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan program Kültür Merkezi'nde devam etti. Çanakkale Zaferi programına Vali Azmi Çelik, vali yardımcıları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, resmi kurum müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Batman Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Seher Kılıç yaptı. Program Batman Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu 'Çanakkale Türküsü' klibi, 'Mehmet Toprak Oldu've 'Elif ile Toprak Olmak' adlı şiirlerin okunmasının ardından, Batman Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Oratoryosu sahnelendi. Oratoryo gösterisinin ardından, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında yapılan yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yapılan, yarışmalarda birinci gelen öğrencilere ödüllerini Vali Azmi Çelik, ikinci gelen öğrencilere ödüllerini Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney ve üçüncü gelen öğrencilere ödüllerini, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten verdi. Programın ardından Vali Azmi Çelik ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan programda görev alan idareci, öğretmen ve öğrencileri kutladı, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü Batman'da törenle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER