Çanakkale Zaferi törenlerle kutlandı


Nevşehir'de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

İlk tören Şehitler Parkı'nda düzenlendi. Buradaki törende Vali Mehmet Ceylan, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Vatan Şehitleri ve Malulleri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Şehitler Parkı'nda Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlerin aziz hatıraları için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden tören, bir manga askerin saygı atışı yapması ile sona erdi.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü kutlamalarına, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam edildi. Merkezin bahçesinde katılanlara Türk bayrağının yanı sıra kırmızı karanfiller dağıtıldı.

Vali Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz ve AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Murat Göktürk, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun'un yanı sıra daire müdürleri, çok sayıda şehit ailesi, öğrenciler, askeri erkanın katıldığı anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okuması ile başladı.

Ali Bey Camii İmam Hatibi Mikail Pişkin'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden törende, Jandarma Yüzbaşı Kubilay Alp, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Daha sonra konuşan Vali Mehmet Ceylan, Türk milletinin sahip olduğu değerleri korumak için tüm zorluklara göğüs gerdiğini dile getirdi. Türk milletinin vatanı, bağımsızlığı, bayrağı, milli ve manevi değerleri için tarih boyunca birlik ve beraberlik içerisinde tüm zorluklara göğüs germeyi bildiğini belirten Ceylan, "Gerektiğinde hiç tereddüt etmeden gözünü kırpmadan en değerli varlığı olan canını feda etmiştir. Bu nedenle bu aziz vatan toprakları şehitler diyarı olarak anılmaya fazlasıyla hak etmiştir. Bu yüksek manevi ruh, bu inanç milletimizin daha büyük zaferlere ulaşmasını hür ve bağımsız olarak yaşamasını sağlamıştır." dedi.

Etkinlik, özel bir lisenin öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan programın sunulması ile sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale Zaferi törenlerle kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER