Canan Karatay öve öve bitiremedi

Prof. Dr. Canan Karatay: Lahmacun, Türklerin en sağlıklı fast food yiyeceğidir.

Canan Karatay öve öve bitiremedi

KARATAY diyeti ve sağlıklı beslenme üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, lahmacunun çok vitaminli olduğunu belirterek, "Lahmacun, Türkler'in en sağlıklı fast food yiyeceğidir. İçinde et, sebze var, limon sıkılır, ayran içilir. Çok vitaminlidir" dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay, Kaynarca Kaymakamlığı'nın davetlisi olarak ilçeye geldi. Prof. Dr. Canan Karatay, lahana yemeklerinin tadına bakarken, lahananın en sağlıklı besinler arasında yer aldığını belirtti. Kaynarca Belediyesi'nin konferans salonunda sağlıklı beslenme konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Karatay lahmacun yemesiyle ilgili olarak, "Şimdi ekmek ile lahmacun aynı değildir. Lahmacunu senelerdir en sağlıklı fast food olarak anlatıyorum. Lahmacun yerken fotoğrafım çıktı, ben her zaman lahmacun yiyorum. Bütün toplantılarımda yayınlarda önümde lahmacun var. Lahmacun, Türkler'in en sağlıklı fast food yiyeceğidir" diye konuştu.

Lahmacunun çok vitaminli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, şöyle konuştu:

"Hamuru çok incedir, hamuru mayasızdır iyi yapıldığı zaman. Üzerinde et vardır. Et mutlaka yiyeceğiz. Üzerinde kıyma vardır, çok önemlidir. Kıymanın yağı çok önemlidir. İçinde sebze vardır. Soğan vardır, maydanoz vardır ve limon sıkılır ayran içilir. Bakın her türlü protein var, her türlü karbonhidrat var, onun için çok vitaminlidir. Ben bunu her zaman diyorum lahmacun yiyebilirsiniz. Hatta Karatay mutfağı kitabımda 263'üncü sayfada lahmacun tarifi var. Şimdi ekmek ile lahmacunu bir tutanlara şunu söylüyorum; Akıllarını peynir ekmekle yemişlerdir."



<< Önceki Haber Canan Karatay öve öve bitiremedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER