Canan Karatay'dan ilginç beslenme önerileri

İlginç ve çarpıcı beslenme önerileriyle sık sık adını duyduğumuz Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı bir panelde önemli tavsiyelerde bulundu.

Canan Karatay'dan ilginç beslenme önerileri

Küçükçekmece'de bir etkinliğe katılan Karatay tereyağının sağlıklı beslenmede ne kadar önemli olduğunu anlattı. Karatay, kahve ile birlikte tüketildiğini duyduğumuz tereyağını bu sefer çayda kullanmayı önerdi.


"TEREYAĞI VÜCUDUN EN ÖNEMLİ BESİN KAYNAĞIDIR"


Hobi bahçelerini gezerek çocuklara ve ailelerine tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, doğal yağların önemli bir besin kaynakları arasında olduğuna değindi.

Yaptığı açıklamada tereyağının önemli bir besin kaynağı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, “Doğal tereyağı, köy tereyağı tüketebilirler. Ben bir kardiyolog olarak kitabımda tereyağı nasıl yapılacak onu anlatıyorum. Çünkü, tereyağı kalbimizin iyi çalışması için önemlidir ve vücudumuzun iyi en önemli besinlerinden biridir. Damarlarımızın tıkanmaması içinde tereyağı önemlidir. Tereyağını köy yumurtasına kırıp yiyebilirsiniz, yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Hatta Orta Asya’da yaşayan kişiler çaylarına tereyağı koyarlar. Bizde de şeker üretilmeden önce çaylar...


“ZEYTİNYAĞI YAĞ DEĞİLDİR”

Zeytinyağının önemli bir besin kaynağı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karatay, “Zeytinyağı çoklu doymamıştır, zeytinyağı da çok faydalıdır. Zeytinyağı yağ değildir. Doğal zeytinyağı ana sütünün aynısıdır. Zeytinyağı zeytin meyvesinin meyve suyudur. Çocuklara rahatlıkla zeytinyağı verebilirsiniz. zeytinin içine döküp yedirebilirsiniz. Zeytin en sağlıklı meyvedir, zeytinyağı da en sağlıklı meyve suyudur. Zeytin altındır, zeytinyağı da altın suyudur” şeklinde konuştu.


“DONDURMA BÜYÜKLERİN VE ÇOCUKLARIN ALDATMACASIDIR”

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çocukların yiyeceklerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Karatay, “Çocuklar dondurma yiyebilirler, yalnız dondurmalar maalesef mısır grubu şekeriyle yapıldığı için zararlı olabilir. Dondurma yediğiniz zaman gırtlağınızda yanma olursa bilin ki onun içinde sağlıklı şeker yok demektir. Annelerin yaptığı dondurmayı yesinler, onun dışında yemesinler. Dondurma bir yiyecek değildir, çocukların ve büyüklerin aldatmacasıdır” ifadelerini kullandı. (aktifhaber)
<< Önceki Haber Canan Karatay'dan ilginç beslenme önerileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER