Çandır'da pazar yeri alanına park yapılacak


Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Çandır ilçesinde Hükümet Konağı önünde bulunan ve pazar yeri olarak kullanılan meydanda incelemelerde bulunarak, pazar yerine sosyal donatıların da olacağı, ilçeye yakışır güzel bir park yapılacağını söyledi.

İlçe halkının yoğun talepleri üzerine Yozgat İl Özel İdaresi Çandır Hizmet Birliği aracılığı ile hazırlayacağı proje ile ilçede ihtiyaç duyulan sosyal alanın yapılacağını belirten Vali Abdulkadir Yazıcı, beraberinde il özel idaresi ekipleri ile birlikte gerçekleştirdiği incelemede İlçe Kaymakamı Emre Dündar ve Belediye Başkanı Mustafa Ertan Öngün'den meydan hakkında bilgi aldı.

Vali Yazıcı, inceleme sırasında meydanın yanında bulunan çay evinde oturan vatandaşlarla da bir araya gelerek sorun ve isteklerini dinledi. Burada vatandaşlardan yapılacak olan parkta ne gibi beklentileri olduğunu, parkta nelerin bulunmasını istediklerini soran Vali Yazıcı, "Şirin ilçemize yakışan içerisinde sosyal alanları bulunan bir parkı ilçe halkımıza kazandırmak için çalışmalar başlattık ve en kısa sürede bitireceğiz." dedi.

İncelemeler sonrasında ilçe kaymakamlığına geçen Vali Yazıcı burada Kaymakam Emre Dündar'dan ilçede devam eden diğer çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Abdulkadir Yazıcı, İlçe Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kır'ın TKDK desteğiyle kurduğu 'Kahyaoglu Yerel Ürünleri' işletmesini ziyaret etti. Yöresel ürünlerin üretilip Avrupa'ya pazarlanacağı işletmede Yozgat'a özgü yufka ekmek, gilaburu suyu, erişte, bulgur, yufka, pekmez ve turşu üretiliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Çandır'da pazar yeri alanına park yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER