Cane'ye Erdoğan'a hakaretten hapis cezası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 17 2019
Türkiye’de terör suçlamasıyla tutuklu olan Kürt kökenli Alman vatandaşı Hozan Cane bu kez de "Cumhurbaşkanı’na hakaretten" 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Türkiye'de terör suçlamasıyla tutuklu olan ve Hozan Cane olarak tanınan Saide İnaç'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada hapis cezası verildi. Alman vatandaşı Kürt sanatçı Hozan Cane'nin avukatı Newroz Akalan konuyla ilgili Alman haber ajansı dpa'ya açıklama yaptı.
Akalan, Edirne'de 16 Eylül tarihinde görülen davada mahkemenin, müvekkilini 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdığını söyledi. Cezanın 2 yıldan az olması nedeniyle mahkeme, Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Hozan Cane'nin 5 yıl içerisinde aynı suçlamadan ceza almaması halinde hapis cezası infaz edilmeyecek.
Avukat Newroz Akalan daha önce DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada Hozan Cane’nin Facebook üzerinden paylaşılan bir Erdoğan karikatürü nedeniyle yargılandığını söylemişti. Söz konusu Facebook sayfasının müvekkiline ait olmadığını, dolayısıyla paylaşımla ilgisinin de bulunmadığını vurgulayan Akalan, "Müvekkilim bir sanatçı. Sosyal medyada kendine ait hesapları var.
Ama kendisinin açmadığı, onun bilgisi dışında açılan hesaplar da var. Birçok sanatçı adına başkaları tarafından açılmış sayfalar mevcut. Müvekkilime ait olmayan bir sayfada Erdoğan'a benzetilen bir karikatür paylaşılmış" demişti.
Hozan Cane 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) düzenlediği bir etkinliğe katılmak için Almanya'dan Edirne'ye gitmişti. Sanatçı Kasım 2018'de gözaltına alınıp tutuklanmıştı.
Mahkeme 2012 yılında Köln'de PKK’ya yakın grupların organize ettiği bir protesto gösterisine katıldığı ileri sürülen Hozan Cane'ye "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası vermişti. Sanatçının kızı Gönül Örs (37) de yine bu ay içinde Edirne'de sınırı yasa dışı yollardan geçerek
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü9.M. Ertuğrul İncekul'dan yeni kitap: Tutsak Zamanlar10.İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şo...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


