Çankaya Baharevleri'nde hizmetler devam ediyor


Çankaya Belediyesi'nin, yeni doğan bebeklerden kreşlere, şiddet mağduru kadınlara destek ve istihdam sağlamaktan engelli bireylerin rehabilitesine ve istihdamına kadar birçok sosyal hizmeti bulunuyor. Her yaştan Çankayalıya çeşitli hizmetler veren belediye, yaşlı nüfusunu da unutmuyor.

Yaşlıların sosyalleşebilmeleri, farklı konularda seminerlere katılabilmeleri, kültür ve sanat faaliyetlerine erişebilmeleri gibi hizmetlerden yararlanmalarına imkan tanıyan Çankaya Belediyesi, 2015 yılında 8 bin 119 kişiye hizmet sundu. Çocuklar için masal ve oyun odalarının da bulunduğu Baharevlerinde, yaşlı nüfus torunlarıyla birlikte katılım sağlamış ve sosyalleşmiş oluyor.

Tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, enjeksiyon, pansuman gibi birinci basamak sağlık hizmetlerinin de verildiği Baharevlerinde yıl boyunca 43 etkinlik düzenlendi. Sağlık ve güncel konularda uzman kişilerce seminerlerin verildiği Baharevleri, özel günlerde de kutlamalara ev sahipliği yapıyor. Baharevlerinde sinema ve müzik günlerinin yanı sıra şehir dışı kültür gezileri de düzenleniyor. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri ise 11.00-12.00 saatleri arasında verilen pilates ve jimnastik dersleri ile sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirilmesi amaçlanıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Baharevleri'nde hizmetler devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER