Çankaya Belediyesi 6 bin 443 iş yerinde denetim yaptı


Çankaya Belediyesi, yılın ilk üç ayında 3 bin 167 iş yerine uygunluk, bin 467'sine ihtar ve bin 301'ine idari yaptırım, 708'inde durum tespiti denetimi yaptı.

Halk sağlığını doğrudan ilgilendiren iş yerlerine sıkı denetim uygulayan Çankaya Belediyesi, yılın ilk üç ayında 6 bin 443 iş yerine uygunluk, ihtar, idari yaptırım ve durum tespiti işlemleri yaptı. Gayrisıhhi bin 871, sıhhi bin 731 iş yerinde denetimlerini yapan belediye zabıta ekipleri, umuma açık istirahat ve eğlence kapsamlı 189 iş yerinde de denetimlerini gerçekleştirdi.

Bakkal, market, kuruyemişçi, lokanta, pastane, fırın, balıkçı, pazar, berber ve kuaför, seyyar, oto galeri, inşaat ve hafriyat konularında toplam 2 bin 652 iş yerinde sağlığa, çevre ve gürültü kirliliğine, terazi ve ölçü standartlarına, temizliğe ve ruhsata uygunluk kontrollerini yapan Çankaya Zabıtası, haksız rekabetin önüne geçmek için de afiş ve tabelaları topladı. Bin 33 işletmenin haksız ve usulsüz olarak reklam yaptığı afiş ve tabelaları toplayan zabıta ekipleri kokoreç, köfte, midye, kestane ve mısır satan seyyar satıcıların arabalarına da el koydu. Ekipler ayrıca kafe, lokanta, pastane gibi dışarıda masası bulunan işletmelerin kaldırım işgaline ise son verildi.

Belediyeye elektronik posta ve telefon yoluyla gelen şikayetleri de değerlendiren Çankaya Zabıtası, 2016 yılının ocak, şubat ve mart aylarında gelen 2 bin 578 şikayeti değerlendirmeye aldı. Sıralamada inşaat ve tadilat gürültü ve çevre kirliliği ile seyyar satıcı ve dilencilerin başı çektiği şikayetlere hızlı dönüş yapan belediye ekipleri, 1053 dilenciyi güvenlik güçlerine teslim etti.

7/24 ÇÖZÜM MERKEZİ: 444 06 01

Çankaya Belediyesi'nin 7 gün 24 saat görev yapan Çözüm Merkezi'nin 444 06 01 numaralı çağrı merkezini arayan ya da Çankaya Belediyesi'nin internet sayfasında yer alan Çözüm Merkezi'ne giriş yaparak e-posta gönderen vatandaşların şikayetlerini değerlendirmeye alıyor. Harekete geçen Çankaya Zabıtası, vatandaşların kendilerine de doğrudan ulaşabilecekleri bilgisini verdi. Vatandaşların 230 75 99 ve 230 03 20 numaralı telefonları da arayarak söz konusu şikayetlerini bildirebileceklerini belirten yetkililer, vatandaşın huzuru için gerekenlerin yerine getirileceğini vurguladılar. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Belediyesi 6 bin 443 iş yerinde denetim yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER