Çankaya Belediyesi Mahalle Bostanı'na yabancı konuklar


Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen 'Temel Sebze Yetiştiriciliği' eğitimlerine katılım her geçen gün artıyor. Bu hafta eğitimlere TEMA Vakfı üyeleri ve Türk-Avustralya Dostluk Derneği Başkanı Keith Tidswell ile Eski Avustralya Büyükelçisi Niyazi Adalı katıldı.

Şubat'ta Ocak ayının yaklaşık üç katına çıkan kursiyer sayısı ile süren Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi "Temel Sebze Yetiştiriciliği" eğitimleri, bu hafta Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) üyeleri ile Türk-Avustralya Dostluk Derneği Başkanı Keith Tidswell ve Eski Büyükelçi Niyazi Adalı'yı ağırladı. Kent Tarım Hobi Evi'nde gerçekleşen eğitime, ev sahibi olarak Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç de katıldı.

Tarımsal eğitimlere vatandaşların yanı sıra farklı konukların ilgi göstermesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Sevinç, "TEMA ile birlikte bundan sonra ilçemizi daha iyi nasıl yeşillendiririz, hangi projelere öncülük edebiliriz konularını görüştük" dedi. Ankara'da insanların Mahalle Bostanı gibi bilgi edinebilecekleri ve sosyalleşebilecekleri yerlere ihtiyaçları oluğunu dile getiren Anıl Sevinç, Çankaya genelinde uygulama alanı da mevcut olacak şekilde bostan sayısını artıracaklarını söyledi. Sevinç, bundan sonraki tarımsal eğitimlerin halkın istekleri doğrultusunda şekilleneceğini belirtti.

Türk-Avustralya Dostluk Derneği Başkanı Keith Tidswell ve Eski Büyükelçi Niyazi Adalı ile birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Anıl Sevinç, iki ülkenin dostluğunu geliştirecek projeler hakkında görüşüldüğünü de sözlerine ekledi.

Kasım, Aralık ve Ocak aylarının ardından Şubat'ta dördüncüsü düzenlenen "Temel Sebze Yetiştiriciliği" kursunun ilk dersine 100'ün üzerinde vatandaş katıldı. Ücretsiz olarak verilen eğitimlerde "tohumdan fideye yolculuk" konusu işlendi. 24 Şubat Çarşamba günü verilecek ayın son eğitiminde ise sebze hastalıkları ile sebzelere doğal bakım konuları anlatılacak.

12.30-13.30 saatleri arasında verilecek "Temel Sebze Yetiştiriciliği" eğitiminden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 235 39 73 numaralı telefondan irtibata geçerek gerekli bilgileri alabilirler.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Belediyesi Mahalle Bostanı'na yabancı konuklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER