Çankaya Belediyesi'nden 294 bebeğe 'hoş geldin' hediyesi


Çankaya Belediyesi, dünyaya gözlerini ilçede açan bebeklere 'hoş geldin' diyor. 'Hoş Geldin Bebek Projesi' ile bugüne kadar 294 bebek kucaklandı.

0-3 aylık bebek ihtiyaçlarını karşılayan 'Hoş Geldin' hediyesini aileleri ziyaret ederek sunan belediye sağlık görevlileri, ailedeki abla ve ağabeyleri de unutmayarak kitap, saat, giysi ve oyuncak hediye ediyor.

Temmuz 2015'te hayata geçirilen proje ile Çankaya Halk Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Aile Sağlığı ve Eğitimi Hizmetleri sağlık görevlileri, yeni doğan bebeğe ve ailesine ziyaretlerde bulunup, Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in kutlama kartını da sunuyor. Ziyarette bulunan görevliler, anneye kendi sağlığı ve bebek sağlığı konusunda bilgi veriyor, sorularını yanıtlıyor. Hafta içi mesai saatlerinde aileleri ziyaret eden sağlık ekipleri, aileyi bütün olarak değerlendirerek, diğer ihtiyaçlarını da ele alıyor. Bunlar arasında en çok ailenin önceki çocuklarına, aralarına yeni katılan kardeşe yönelik davranışları konusunda psikolojik destek veriliyor. Belediye ekipleri bebeğin abla ve ağabeyine, Çankaya Çocuk Kitapları ile Çankaya Belediyesi'nin çocuk odalarına özel tasarladığı saatin yanı sıra kırtasiye, oyuncak ve kıyafet armağan ediyor.

BEBEK BAKIMI BİLGİSİ VERİLİYOR

Hijyen kuralları, meme bakımı, beslenme gibi konular üzerinde durarak anne sağlığının önemine vurgu yapan hemşireler, bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi konusunda anneleri uyarıyor. Ziyaretlerde anneler ayrıca bebeğin göbek bakımı, emzirme aralıkları ve uygun emzirme duruşları konularında da aydınlatılıyor. Belediye sağlık ekipleri, daha sonra yaşanması muhtemel sorunlara ilişkin 0850 455 02 65 numaralı telefondan ulaşarak ücretsiz danışma hizmeti alabileceklerini de ailelere aktarıyor.

HOŞ GELDİN KAREN BEBEK

Çankaya Belediyesi'nin ziyaret ettiği Rukiye Soysal Ceylandağ, Çankaya Belediyesi'nin bu hizmetinden dolayı teşekkür etti. Özellikle alt gelir grubundaki aileler için bu hizmetin çok yerinde olduğunu belirten Rukiye Soysal Ceylandağ, "Benim kardeşim Almanya'da yaşıyor. Oralarda da böyle hizmetler var. Burada da olması çok güzel olmuş. Diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum. Hediyesi için de Belediye Başkanımız Alper Taşdelen'e teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Belediyesi'nden 294 bebeğe 'hoş geldin' hediyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER