Çankaya Belediyesi'nden annelere 'masal odası'

Çankaya Belediyesi'nden annelere 'masal odası'

Çankaya Belediyesi, ev hanımı olan annelere de kısa süreli işlerini halletmeleri için mini kreş kolaylığı sağlıyor. Çankaya Evlerinde Masal Odası olarak kısa süreli verilen hizmetten, 3-6 yaş arası çocuklar yararlanabiliyor.

Karapınar ve Ata Çankaya Evi'nde yer alan Masal Odası'nda 130 çocuğa kukla gösterisi sunup, araba ve yap-boz hediye eden Çankaya Belediyesi, Ahmet Yesevi İlkokulu Ana Sınıfı öğrencilerini de konuk etti. Ailelerin günlük işlerini halledebilmeleri için günün belirli saatlerinde çocuklarını bırakabildikleri Masal Odası'na devam eden 3-6 yaş arası çocuklar, Temel Reis'ten Süper Süleyman'a birçok karakterle birlikte dans etti. Belediyenin bu hizmetinden annelerin memnun olduğu belirtildi. Bazı annelerin dışarıdaki işlerini halletmek için bırakırken bazı anneler bu hizmetten yararlanarak yüksek lisans bile yaptıkları belirtildi.

Oğlu Emre'yi Masal Odası'na bırakıp kendisine 2 saat de olsa zaman ayırabildiğini belirten Makbule Çevik, Masal Odası'na 5 aydır çocuğunu getirdiğini ve oğlunun sürekli gelmek istediğini dile getirirken kendisi gibi ev hanımı olan kadınlar için Masal Odası'nın bulunmaz nimet olduğunu ifade etti.

Çankaya Belediyesi'nin kadınların kendilerine vakit ayırabilmelerine olanak sağlamak için Çankaya Evi'nde hizmete soktuğu Masal Odası'na gelen çocuklardan birisi de 4 yaşındaki Çağan Atılgan. Kukla gösterilerinden Süper Süleyman karakterini beğenen Çağan'ın annesi Çağla Atılgan, Masal Odası'nın hem kendisi hem de oğlu için olumlu etkisinin olduğunu söyledi. Gazi Üniversitesi Moda Tasarımı Öğretmenliği bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Çağla Atılgan, çocuğunu gönül rahatlığı Masal Odası'na emanet edebilmenin huzurunu yaşadığını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Belediyesi'nden annelere 'masal odası' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER