Çankaya'da zabıtadan 14 bin 673 denetim


Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe sakinlerinin huzuru, sağlığı ve refahı için gece gündüz çalışıyor. 209 personeli ile 7/24 görev yapan zabıta, işyerlerine, seyyar satıcılara, pazar tezgahlarına, işportacılara ve inşaat alanlarına yönelik denetimlerini hem vatandaş şikayetleri hem de rutin kontrolleri kapsamında gerçekleştiriyor. Zabıta, 11 ay boyunca 14 bin 673 denetim yaparak, ilçede kurallara uymayan birçok iş yerine cezai işlem uyguladı. Zabıta ayrıca seyyar denetimlerini de sıklaştırarak halk sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırdı.

VATANDAŞ ŞİKAYETİ DİKKATE ALINIYOR

Günün 24 saati 914 bin 501 nüfuslu Çankaya ilçesinde, 1157 kilometrelik alan ve 124 mahallede 209 personel ile hizmet veren zabıta ekipleri, esnaf, pazaryerleri, işporta ve seyyar satıcılara 14 bin 673 denetim yaptı. Denetimlerde 3 bin 993 işyerine uygunluk raporu veren zabıta, 4 bin 580 işyerine ihtar, 4 bin 225 işyerine kabahatler kanununa göre tutanak, bin 875 işyerine de durum tespit tutanağı düzenledi. Vatandaşlardan gelen şikayetleri bir ila on gün içerisinde sonuçlandıran zabıta 2 bin 520 inşaat, tadilat ve çöp, bin 858 işyeri, 165 gürültü, bin 332 seyyar satıcı, 3 bin 120 de diğer şikayetler olarak adlandırılan vatandaş şikayetlerini çözüme ulaştırdı.

SEYYARA YÖNELİK KOORDİNELİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak seyyar satıcılara yönelik gece denetimleri gerçekleştiren zabıta, özellikle Tunalı Hilmi ve Sakarya caddeleri ile Bahçelievler 7. Cadde'de faaliyet gösteren tezgahları topladı. Denetimlerini her gece sürdüren zabıta bu kapsamda, 1160 seyyar satıcıya müdahale ederek, 489 işporta ve 292 seyyar tezgahına el koydu; diğer araçları da parka çekti ve araç ruhsatlarını alıkoydu, haksız faaliyetten dolayı da cezai işlem uyguladı. Zabıta ayrıca Ankaralıların yoğun olarak kullandığı Yüksel Caddesi'ni de işporta tezgahlarından arındırarak, yürüme yolu olan caddeyi yayalara açtı.

PAZAR TEZGAHLARINA SIKI DENETİM

Esnaf Denetim Amirliği olarak gıda işletmelerinde yaptığı denetimler sonucunda 1581 kg bozuk gıdayı imha eden zabıta, halkın sağlığına olumsuz etki edecek davranış gösteren işyerlerine uyarıda bulundu, uyarıyı dikkate almayanlara cezai işlem uyguladı. Zabıta, 20 pazar yerinde kurulan 22 sebze-meyve, organik, antika ve sosyete pazarı esnafına da rutin kontrol ve fiyat etiketi denetimi yaptı, denetimlerde satış kurallarını yerine getirmeyen 48 tezgah faaliyetten men edildi. Pazar yerlerinde ayrıca terazilerin doğru ölçüm yapıp yapmadığı da incelendi.

ÇANKAYA İÇİN ORTAK AKIL

Belediye'nin Temizlik İşleri Müdürlüğü ile koordine olarak, vaktinden önce çöp çıkaran konut ve işyerlerini denetleyen zabıta, gereğini yerine getirmeyen 700 noktaya erken çöp çıkarma tebligatı gönderdi. Esnaf sorunları ve uyulması gereken kurallar konusunda esnaf odaları ile düzenli olarak bir araya gelen Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ile daha sağlıklı, daha huzurlu ve refah içinde bir ilçe için fikir alışverişinde bulunuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya'da zabıtadan 14 bin 673 denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER