Çankaya Evi'nde okuma-yazma kursları devam ediyor


Çankaya Belediyesi Cebeci Çankaya Evi'nde düzenlenen okuma-yazma kurslarının ilk seviyesini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Türkmen asıllı Iraklı gençlerin de eğitim gördüğü sınıfta en büyük ilgiyi İstiklal Marşı'nı hatasız okuyan ve kursun 'ablası' olarak anılan Elif Erarslan oldu.

Çankaya Belediyesi'ne bağlı Çankaya Evlerinde eğitimler ve hobi etkinlikleri devam ediyor. Pek çok kişisel gelişim, hobi ve eğitim kursunun verildiği Cebeci Çankaya Evi'nde, bu kapsamda başlayan 120 saatlik okuma-yazma kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Kursiyerleri mutlu günlerinde, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Meclis Üyesi Çelebi Yiğit ve Çankaya Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü Namık Kemal Yıldız da yalnız bırakmadı.

Okuma-yazma şenliğine dönüşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözünü hatırlatarak "Böyle bir kültürden geliyoruz. Öğrenmenin yaşı yok. Böyle bir eğitime aracı olduğumuz için büyük mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Çankaya Belediyesi'ne teşekkür eden Çankaya Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü Namık Kemal Yıldız da, birlikte yapılan çalışmalardan güzel işler çıktığını belirtti. Yıldız, Cebeci'deki kursiyerlerin 300 saatlik ikinci etabı da başarıyla bitirerek ilkokul diplomalarını da en kısa zamanda alacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından kursta öğrendiklerini törene katılanlarla paylaşan öğrenciler atasözleri, deyim ve manilerden oluşan eğlenceli bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Irak'taki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Türkçe öğrenmek için başladıkları kursu başarıyla bitiren Türkmen gençler Necla ve Necet, hazırladıkları şiir dinletisini sundu. Büyük ilgi gören dinletinin ardından sahneye çıkan ve kursun ablası olarak anılan Elif Erarslan da hatasız okuduğu İstiklal Marşı ile büyük alkış aldı.

Daha önce okula gitme imkânı bulamayan 45 yaşındaki Hanım Akkuş ise okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu katılımcılara kendi sözcükleriyle anlattı. Daha önce okuma yazma bilmediği için dışarı çıkmaya çekindiğini dile getiren Akkuş, "Artık kendimi ifade edebiliyorum. Okuma yazma öğrenmek insanı özgürleştiriyor. Resmi belgeleri, yol tabelalarını okuyabiliyorum. Otobüse, dolmuşa gönül rahatlığıyla binebiliyorum. Bu fırsatı bize verdiği için Çankaya Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Evi'nde okuma-yazma kursları devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER