Çankaya'nın çok fonksiyonlu pazaryeri

Çankaya'nın çok fonksiyonlu pazaryeri

Çankaya Belediyesi'ne bağlı Ayrancı Kapalı Pazaryeri bünyesinde barındırdığı çeşitli pazarlarla Ankaralıların hayatına renk katmaya devam ediyor.

Ankara Belediyesi tarafından kurulan ve Ankara'nın en eski pazarlarından birisi olan Ayrancı Kapalı Pazaryeri, 1983 yılından bu yana şimdiki yerinde vatandaşlara hizmet verirken Ankara'da üstü kapatılan ilk pazaryeri olma özelliğini de taşıyor. Pazar kültürünün izlerini taşıyan pazaryerinde haftanın belirli günlerinde sebze-meyve, organik, antika, sosyete ve köylü pazarları kurularak o eski mahalle pazarları havası ayakta tutuluyor.

Çok yönlü olarak Çankayalılara hizmet veren Ayrancı Kapalı Pazaryeri süpermarketlere rağmen hala canlılığını korurken bir nevi çevre sakinlerinin buluşma noktası olmaya devam ediyor.

Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in pazaryerlerinin kent meydanı olarak vatandaşların hizmetine sunulacağı söylemine birebir uyan pazarlardan olan Ayrancı Kapalı Pazaryerinde Cumartesi günleri sebze-meyve, Pazar günleri organik pazar, Çarşamba günleri sosyete pazarı, Perşembe günleri köylü pazarı ve her ayın ilk pazar günü de antika pazarı kurularak mahallelilerin sosyal yaşama dahil olmaları sağlanıyor.

Ayrancı Kapalı Pazaryerini diğer pazaryerlerinden ayıran özellik ise organik ve antika pazarlarının kurulması. Şehrin ortasında Çankayalıların doğal ürünlerle tanışmasına olanak sunan organik pazarda 10 yıla yakın süredir organik ve sertifikalı ürünlerin satışı yapılıyor. Türkiye'nin çeşitli yerinden gelen pazarcı esnafının vatandaşla buluşma noktası olan pazaryerinde ayrıca eskiye rağbet eden antikacılar koleksiyonlarını birbirleriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorlar. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya'nın çok fonksiyonlu pazaryeri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER