Çankaya'nın galeri ve sanat merkezlerine 75 binden fazla ziyaretçi


Çankaya Belediyesi, galerileri ve sanat merkezleriyle bir sanat yılına daha imza attı. 2015 yılında da uluslararası üne sahip sanatçıların işlerini Ankaralılarla buluşturan Çankaya Belediyesi, amatör sanatçıların da yanında yer almaya devam etti. Yıl boyunca Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki (ÇSM) sergi ve konferans salonlarının yanı sıra, Galeri Kara ve Galeri Çankaya'da yer alan sergileri yaklaşık 75 bin sanatsever gezdi.

2015 yılında 44 sergi, 27 tiyatro oyunu, 46 konser, 61 panel söyleşi ve konferansın yanı sıra 98 film ve belgesel ile 9 festivale ev sahipliği yapan ÇSM'den yıl boyunca yaklaşık 65 bin sanatsever yararlandı. ÇSM'de en çok ziyaret edilen etkinlikler arasında, Ellerin Büyüsü, İşçi Filmleri Festivali, Dünyanın Renkleri, Ali İsmail Korkmaz Anısına Devlet Opera ve Balesi Konseri ve 113. Yaşında Nazım Hikmet Anma Etkinliği yer aldı.

Çevre Mühendisleri Odası'nın atık sorunu ve kirliliğe dikkat çekmek üzere hazırladığı 'Kirlenen Dünya' fotoğraf sergisinden amatör ve profesyonel kişisel resim sergilerine kadar geniş yelpazede 20 farklı sergiye ev sahipliği yapan Galeri Kara ise 7 bin sanatseveri ağırladı.

AFSAD 'Gözaltında Kayıplar, Cumartesi Anneleri/İnsanları' belgesel ve fotoğraf sergisi, Seyr-i Sokak 'Gezi Olayları', Güney Afrika Elçiliği 'Irk Ayrımından Demokrasiye' gibi sergileri ağırlayan Galeri Çankaya'yı da yıl boyunca 2 bin 500 kişi ziyaret etti. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya'nın galeri ve sanat merkezlerine 75 binden fazla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER