Çankayalı gönüllüler Kapadokya'da


Çankaya Belediyesi'nin uluslararası işbirliği projeleri kapsamında stajyer olarak ağırladığı Avrupa Gönüllü Hizmeti (EVS) ve Uluslararası Ticari Bilimler ve Ekonomi Öğrencileri Birliği'nden (AIESEC) 30 üniversite öğrencisi için Kapadokya'ya gezi düzenledi.

Uluslararası işbirliği projeleri kapsamında Avrupa Gönüllü Hizmeti ve Uluslararası Ticari Bilimler ve Ekonomi Öğrencileri Birliği (AIESEC) kanalıyla Türkiye'de Çankaya Belediyesi çatısı altında staj yapan ve gönüllü hizmeti veren 30 üniversite öğrencisi için Kapadokya gezisi düzenlendi. Çankaya Belediyesi Dış İlişkiler Birimi çalışanlarının da eşlik ettiği gezinin duraklarından biri de Avanos Belediyesi oldu. Belediye Başkanı İsmet İnce'yi makamında ziyaret eden EVS ve AIESEC ekibi, Çankaya Belediyesi'nde çalıştıkları birimler ve görevleri hakkında İnce'yi bilgilendirdi.

TAŞDELEN: ÇANKAYA'NIN DOĞAL MİSYONU

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara'daki büyükelçiliklerin tamamına ev sahipliği yapan Çankaya Belediyesi'nin konumu ve öncelikleri itibariyle uluslararası işbirliği projelerine büyük önem verdiklerini kaydetti. Taşdelen, "Gençlerimizin yeni kültürlerle tanışmasını ve ufuklarını genişletmelerini sağlayacak bu tür işbirliği projelerini sürdüreceğiz. Yabancı ülkelerden gelen genç stajyerlerimiz ve Çankaya Belediyesi personelinin karşılıklı öğrenme anlayışı içinde, verimli bir çalışma dönemi geçireceğinden eminim." dedi.

Çankaya'dan Avrupa'ya Gençlik Köprüsü Projesi'yle aktif yurttaşlık, dayanışma ve Avrupa gençliği arasında kültürel hoşgörüyü teşvik etmeyi hedefleyen Çankaya Belediyesi, bu kapsamda EVS programında iki, AIESEC programında ise 7 öğrenciyi stajyer olarak ağırlıyor. Çankaya Belediyesi EVS projesi sayesinde 4 Türk öğrenciye de Macaristan, Avusturya ve Bulgaristan'da çeşitli sürelerle staj görme imkanı sağlıyor.



CİHAN
<< Önceki Haber Çankayalı gönüllüler Kapadokya'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER