Çankırı'da 7 okula beyaz bayrak verildi


Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği yapılan denetimlerde temizlik ve hijyen kurallarına uyduğu belirlenen 7 okula 'Beyaz Bayrak' sertifikası verildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika törenine Vali Vahdettin Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Yılmaz ve Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanan okulların müdürleri katıldı. Vali Özcan yaptığı konuşmada, "Bu programlar beni çok mutlu ediyor. Okulumuzun sağlığa, hijyene kavuşması il valisi olarak beni bahtiyar ediyor. Burada bulunan arkadaşları tebrik ediyorum. İlimiz ve tüm eğitim sektörü için önemli bir konudur. Belge alacak olan tüm kurumlarımızı, idarecilerimizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, "Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında birincisi 03.08.2006'da, ikincisi 10.11.2010'da, üçüncüsü 05.06.2015'de olmak üzere 3 kez yapılan protokol ile uygulanan Beyaz Bayrak Projesi'nin amacı; okulların hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesidir. Beyaz Bayrak Sertifikası'nın geçerlilik süresi 3 yıla çıkarıldığından, okullarımız süre bittiğinde sertifika almak istedikleri takdirde yeniden başvuru yapmak zorundadır." dedi.

Açıklamaların ardından beyaz bayrak almaya hak kazanan okullara Vali Özcan tarafından sertifikaları verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı'da 7 okula beyaz bayrak verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER