Çankırı'da 'asker balıklar' yoğun ilgi görüyor

Çankırı'da 'asker balıklar' yoğun ilgi görüyor

Çankırı'nın Atkaracalar ilçesine bağlı Ilıpınar köyünde, Çanakkale Cephesi'nde savaştığına inanılan ve vücutlarının çeşitli yerinde yaralar bulunan balıklar, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

İlçeye bağlı Ilıpınar köyünde 'Asker Balıklar' olarak bilinen balıkların vücutlarının tamamına yakınında yaralar bulunuyor. İlçede, balıkların Çanakkale Savaşı'na katıldığı ve savaş sonrasında sayılarının azalarak vücutlarının çeşitli yerlerindeki yaralarla ilçeye döndükleri iddia ediliyor.

Çevre esnaflarından Ahmet Öztürk, "Atalarımız Çanakkale'de savaşırken havuzdaki balıkların neredeyse tamamının yok olduğu söyleniyor. Bölgedeki vatandaşlar balıkların savaş bitiminde azaldığını ve bazı balıkların vücutlarının çeşitli yerlerinde yaralarla geri geldiği ileri sürülüyor." dedi.

Balıkların nereden geldiğinin bilinmediğini belirten Öztürk, "Balıkların geçmişinin 600-700 sene öncesine dayandığı tahmin ediliyor. Balıkların bulunduğu kısım iki havuzdan oluşuyor. Suyunun havuzun tabanından kaynayıp 600 metre derinlikten geldiği söyleniyor." diye konuştu.

Öztürk, balıkların cinsinin Urfa'daki balıklarla aynı olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: "Cinsi ve türü araştırıldığında cinsine ve türüne rastlanılmadığı ama Urfa'da bulunan balıkların aynısı olduğu söyleniyor. Burada ne kadar ölüm olursa olsun sayıları hep 600'de kalıyor. Ve üzerlerindeki yaralar hiç kaybolmuyor. Suyunun şifalı olduğu tespit edilmiş ve insan vücudunda oluşan mantar, sedef egzama gibi cilt hastalıklarına iyi geldiği Bunun sebebinin ise derinlikten gelen suyun mineral madde getirmesi ve balığın salgıladığı yağdan kaynaklandığı söyleniyor. Suyun tahlilleri yapıldığında ise içilebilir derecelik de saf bir su olduğu bunun sebebi ise, havuz tabanında küçük mineral su böcekleri var milyarlarca o da suyun mikrobunu kırıyor." CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı'da 'asker balıklar' yoğun ilgi görüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER