Çankırı'da organik sofralık üzüm yetiştiriciliği projesi hayata geçirildi


Çankırı'da Organik Sofralık Üzüm Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında merkez ilçeye bağlı Alaçat köyünde toplam 80 dekarlık alanda Organik Sofralık Üzüm yetiştiriciliği projesi hayata geçirildi.

Projeyi yerinde inceleyen İl Müdürü Osman Çakır, Alaçat köyünde bağ tesis alanını ziyaret etti. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan, Proje Teknik Sorumlusu Mühendis Adem Kaya'nın da hazır bulunduğu tesis gezisinde il müdürü Çakır incelemelerde bulundu.

Çakır, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Projemiz bünyesinde alınarak çiftçilerimize dağıtılan telli terbiye sistemi bağ direk ve telleri proje alanında tesis edilmeye başlanmıştır. Bu kapsamda 80 dekarlık alanda tesisi yapılan yaklaşık 10 bin adet bağ omcası bulunmakta olup yapılan bu tesis ilimizde örnek bir bağ tesisidir. Modern telli terbiye sistemi olan V sistemi uygulanmakta olup ilimizde sönmüş olan bağ alanlarını yeniden canlandırarak ilimiz tarımına ve çiftçilerimize yeni bir üretim alanı oluşturulması hedeflenmiştir. 80 dekarlık bağ tesisi için 2013 yılı ilkbaharında bağ çubuklarının dikildiği ve 2015 yılında ise İç Anadolu bölgesinde İlk kez uygulanan V telli terbiye sistemi ile de Bağcılıkta çok yeni bir sistem şu anda tesis edilmekte. Çankırı da çok eski bir gelenek olmasına rağmen bağcılığın terk edildiği, unutulduğu bu projelerle de bağcılık yeniden geliştirilecektir. Bu tür projelerimizin Çankırı tarımına büyük katkı sağlayacağı ve organik tarımı yaygınlaştırmak amacıyla modern telli terbiye sisteminin uygulandığı bu örnek bağ tesisinde olduğu gibi bağcılığa olan desteğimiz artarak devam edecektir." CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı'da organik sofralık üzüm yetiştiriciliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER