Canlı bomba avcısını Meteoroloji'ye atamışlar

22 Temmuz’daki ‘Sahur Operasyonu’nda gözaltına alınıp yargılanan 143 polisten biri olan terör uzmanı E.U, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne memur olarak atandı. PKK masasında 15 yıl çalışan deneyimli polisin, 26 canlı bombanın yakalanmasında aktif görev aldığı ortaya çıktı.

Canlı bomba avcısını Meteoroloji'ye atamışlar

Yolsuzluk ve terör soruşturmasında görev aldıkları için tutuklanan polislerin yargılandığı 22 Temmuz davasının ilk duruşmasında yapılan kimlik tespitinde suç isnat edilen polislerle ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Bazıları görevden ihraç edilen polislerden bir kısmının da farklı kurumlara atandığı belirlendi. 

ÜZERİNE ATLAYIP YAKALAMIŞ 

Terörle Mücadele kapsamında 15 yıl PKK masasında görev yapan E.U’nun Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne memur olarak atandığı ortaya çıktı. 

E.U’nun İstanbul’da görev yaptığı dönemde 26 PKK’lı canlı bombanın yakalanmasında aktif görev aldığı, 2005’te de aynı soruşturmada tutuklu yargılanan eski Emniyet Müdürü Ertan Erçıktı ile beraber PKK’lı bir canlı bombanın üzerine atlayarak yakalayan isimlerden olduğu kaydedildi. 

22 Temmuz sahur operasyonunda gözaltına alınan polislerden E.U. tutuksuz yargılandığı sırada Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinden çıkarılarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne atandı. 

POLİS OTO LASTİK TAMİRCİSİ OLDU 

Kimlik tespiti sırasında mesleğini açıklayan polislerden biri de esnaf olduğunu belirtti. Meslekten ihraç edildiğini belirten polis memuru Y.K, bir sanayi sitesinde oto lastik tamircisi yanında çalıştığını ve asgari ücret aldığını söyledi.

KADIN TERÖRİSTİ BÖYLE YAKALAMIŞTI 

Yıllarca terör masasında çalışan E.U, 15 Ekim 2008’de eylem hazırlığındayken üzerinde 8 kilo 800 gram bombayla yakalanan Gönül Erdoğan’ın operasyonunda da yer almıştı. 

İstanbul Terör Şubesi, İstihbarat Şubesi ve MİT’in ortaklaşa olarak düzenlediği operasyonda izlemeye alınan Erdoğan’ın, bombalı eylem yapmak için Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü, Aksaray Karakolu, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’nde keşif yaptığı saniye saniye MOBESE kameralarına yansımıştı. 

Polisler, 4 gün boyunca deşifre olmamak için kılıktan kılığa giren Erdoğan, eylemi gerçekleştirmek için gittiği Şişli’de üzerine atlayarak etkisiz hale getirmişti. Erdoğan ile birlikte kendisine yardım yataklık yapan 5 kişi de yakalanmış ve tutuklanmıştı. 

TERÖRLE MÜCADELEDEN BALEYE 

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından emniyet kadrolarında ciddi değişikliklere gitmiş, daha önce terör, istihbarat ve kaçakçılık gibi bürolarda çalışmış uzman polisleri ya görevden almış ya da ihraç etmişti. 

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla görevden alınan terör, istihbarat ve kaçakçılık alanında uzmanlaşmış 1000’i aşkın polis, EGM bünyesinden alınarak opera, tarım, tiyatro, sosyal hizmetler gibi kurumlarda görevlendirilmişti.

Bilal ŞAHİN- ÖZGÜR DÜŞÜNCE GAZETESİ
<< Önceki Haber Canlı bomba avcısını Meteoroloji'ye atamışlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER